Red Velvet Cake Pops

Čas priprave 1 ura
Št. sestavin: 18
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Sočni Red Velvet Cake Pops oz.tortica na palčki! Sladek kakavov biskvit prelit z BAM belo čokolado in kokosom. 

Cake popsi, male prikupne slaščice na palčki, so iz dneva v dan bolj priljubljene. Zaradi svoje prisrčne zunanjosti so res nekaj posebnega, zato so nad njimi navdušeni tako otroci, kot tudi odrasli. Poglej recept še za čokoladne popse z Baileysom.

Sestavine

Biskvit
  • 100g pšenične bele moke tip 500
  • 10g BAM kakava v prahu
  • 1/4 čajne žličke soda bikarbone
  • 1/4 čajne žličke pecilnega praška
  • ščep soli
  • 33g olivnega olja (ne priporočam sončničnega, ker pusti drugačen okus)
  • 1 srednje veliko jajce
Krema
  • 100g mascarpone sira
  • 30g sladkorja v prahu
Sestavine za preliv
  • nastrgan kokos

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Pečico segrejte na 165 stopinj.
2. Korak
V veliko posodo presejte moko, kakav, sodo, pecilni prašek in sol. Dobro premešajte.
3. Korak
V ločeni posodi zmešajte olje, sladkor in jajce. Dobro premešajte, da dobite enotno zmes. Dodajte vaniljevo pasto, jogurt, mleko in kis. Premešajte in na koncu dodajte še barvilo. Mešajte, dokler se barvilo enakomerno ne razporedi po zmesi.
4. Korak
V mokre sestavine dodajte suhe v treh delih. Ne zmešati vseh suhih sestavin na enkrat, ker lahko nastanejo grudice. Zmešajte, da nastane gladka zmes.
5. Korak
Zmes nadevajte v pekač za mafine, obložen z lističi za peko do 3/4 visoko.
6. Korak
Pecite 20-22 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
7. Korak
Pečene cupcakes pustite še 2 minut v pekaču, nato jih prestavite na rešetko za hlajenje.
8. Korak
Ohlajene prestavite v posodo, odstranite lističe za peko in jih zdrobite, da dobite drobtine.
9. Korak
Postopoma dodajajte mascarpone sir in sladkor v prahu ter vmes stalno mešajte oz. gnetite.
10. Korak
Mascarpone dodajajte postopoma, saj so nekateri bolj tekoči od drugih, dobljena zmes pa ne sme biti preveč mokra oz. lepljiva.
11. Korak
Dobljena masa mora biti dovolj lepljiva, da lahko iz nje oblikujete kroglice. Ne sme se lepiti na roke. V kolikor je presuha, se drobi in kroglice ne morete oblikovati, dodajte še kakšno čajno žličko mascarpone sira. V kolikor je prevlažna pa lahko dodajte kakšno žlico kokosa ali sladkorja v prahu.
12. Korak
Iz mase med dlanmi oblikujte kroglice, jih pokrijte z alufolijo in postavite v hladilnik za 15 minut.
13. Korak
Medtem na nizkem ognju stopite belo čokolado. Stopljeni beli čokoladi dodajte olje po žlicah, vmes pa stalno mešajte.
14. Korak
Ohlajene kroglice vzemite iz hladilnika.
15. Korak
Vrh palčke za Cake Popse namočite v stopljeno čokolado in jo vstavite v kroglico. V kroglico vstavite nekje 1 cm palčke. Ponovite z vsemi kroglicami in počakajte, da se čokolada strdi.
16. Korak
Ko je čokolada strjena prekrijte celotno kroglico s čokolado. Lahko kroglico kar pomočite v kozarec s čokolado, lahko pa jo držite nad kozarcem in kroglico polivate s stopljeno čokolado. Ko je kroglica popolnoma prekrita, primite palčko na vrhu, čim bližje kroglici in jo na rahlo udarite ob rob kozarca, da odteče odvečna čokolada (tukaj morate biti nežni, če boste to počeli prehitro in pregrobo, lahko kroglica pade dol s palčke).
17. Korak
Cake Popse zlagajte pokončno v kozarec, pazite, da se med seboj ne dotikajo in jih sproti posujte z nastrganim kokosom.
18. Korak
Pustite, da se ohladijo, lahko jih tudi postavite v hladilnik, in postrezite!
19. Korak
Cake Popsi se odlično obdržijo tudi v zamrzovalniku. Strjene Cake Pops zavijte v folijo za živila - vsako posebej in hranite v zamrzovalniku do 3 mesece. Pred zaužitjem postavite zamrznjen Cake Pops na pult in pustite 5-10 minut, da se odtali.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Nina Sakine Zorčič

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.