Postopek priprave brezglutenskih palačink
1. Korak
Vse sestavine zmešamo v gladko maso. Ta masa je malenkost bolj gosta kot običajna masa za palačinke.
2. Korak
Na ponvi stopimo zvrhano žlico kokosovega masla, odvečno maščobo odlijemo v skodelico in jo dodajamo kasneje.
3. Korak
Na vročo ponev vlijemo maso za palačinke, ki naj ne sega čisto do roba ponve (tako boste palačinko lažje obrnili).
4. Korak
Palačinka naj bo bolj debela kot klasične. Na vsako palačinko med peko potresemo še manjšo pest rozin in jo zapečemo iz obeh strani.
5. Korak
Za piko na i: Palačinko namažite z najboljšim PREMIUM čokoladnim namazom by Mojačokolada.si.
Postopek priprave glutenskih palačink
1. Korak
V posodi zmiksamo jajci, moko, beljakovine, ovseno mleko (3 dcl je okvirna količina, če je zmes pregosta, ga še postopoma dodajamo do željene gostote), kokosovo maščobo in sol.
2. Korak
Mešamo tako dolgo, da postane zmes gladka, brez grudic. Zmes mora biti malo bolj gosta vendar tekoča.
3. Korak
Na vročo ponev vlijemo maso za palačinke, ki naj ne sega čisto do roba ponve (tako boste palačinko lažje obrnili).
4. Korak
Palačinka naj bo bolj debela kot klasične. Na vsako palačinko med peko potresemo še manjšo pest rozin in jo zapečemo iz obeh strani.
5. Korak
Za piko na i: Palačinko namažite z najboljšim PREMIUM čokoladnim namazom by Mojačokolada.si.