1. Korak
Ko je vanilijev biskvit dobro ohlajen, ga razdrobi na čimmanjše koščke.
2. Korak
Dodaj sestavine za nadev in gneti toliko časa, da dobiš mokro maso, ki pa se ti sicer ne sme prijemati na roke. Če je masa premokra, ji lahko dodaš suhe sestavine. Če uporabiš BAM beli kokosov namaz, lahko masi dodaš žlico ali dve kokosove moke.
3. Korak
Pripravljeno maso daj na hladno (hladilnik ali zamrzovalnik) za pol ure. Ko je masa dobro ohlajena, je bolj ubogljiva in pripravljena, da iz nje narediš popolne kroglice. Vsaka kroglica mora imeti 25 g, zato jo pred oblikovanjem stehtaj. Ponavljaj postopek dokler ti ne zmanjka mase.
4. Korak
Pripravi palčke (jaz uporabim kar papirnate slamice). 50 g BAM čokolade raztopi v vodni kopeli. V stopljeno čokolado pomoči slamico ali palčko, približno dva centimetra globoko. Nato na palčko ali slamico natakni oblikovano kroglico in jo postavi na pripravljeno površino. Običajno je to krožnik, saj moraš kroglice postaviti na hladno še za vsaj kakšno uro. Če kroglica med natikanjem razpoka, je ne popravljaj ampak oblikuj na novo. V nasprotnem primeru bo padla iz palačke ali pa se obliv na njo ne bo lepo prijel.
5. Korak
Ko so kroglice dovolj ohlajene, začni z oblivanjem. Nad vodno kopeljo raztopi ostalo BAM čokolado. Ko je popolnoma stopljena, jo prelij v posodice, najbolj primerne so kar skodelice za kavo ali čaj, volumna 200 ml. Kroglico pomoči v čokolado in počakaj, da se vsa odvečna čokolada odteče. Če želiš pripraviti pokončne cake popse, si pripravi nastavek, kamor jih po oblivanju natakneš. Če ga nimaš. si lahko pomagaš s škatlo, v katero vtakneš palčke in pustiš, da se ohladijo. Če bodo tvoje tortice na palčki ponujene na krožniku, si pripravi peki papir na katerega jih odložiš po oblivanju. Če želiš dodati dekoracijo kot so BAM crispiji ali druga čokoladna dekoracija, moraš to storiti takoj po oblivanju. Ko bo čokolada enkrat hladna, se dekoracija na njo ne bo več prijela.
Tako pa sva! Tortice so pripravljene, dober tek!