Cake pops recept za tortice na palčki

Čas priprave 40 min
Št. sestavin: 10
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(8)

Vedno bolj popularne tortice na palčki ali cake pops, so primerne za vsako priložnost, v zadnjih časih na rojstnodnevnih praznovanjih kar malo zasenčijo ali celo nadomestijo klasično torto. Pripravili smo recept za tortice z vanilijevim biskvitom, odlično aromo vanilije pa mu daje BAM vanilijeva pasta. Če se priprave slavnih tortic ne lotiš, ker te skrbi in ne veš, kako oblikovati popolno kroglico, naj te ne skrbi več. 

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.

Povem ti, da se kroglice najlažje oblikuje takrat, ko je biskvitna masa ohlajena. Takrat bo masa bolj "ubogljiva" in jo tako lažje oblikuješ. Če pa te poleg tega še skrbi, da bo masa pretežka oziroma bo kroglica padla iz palčke ti zaupam še en trik. Palčko pomoči v stopljeno čokolado in na takšno natakni kroglico. Čokolada bo poskrbela, da tvoja popolno oblikovana kroglica ne bo nikamor pobegnila. 

Še več nasvet o pripravi cake popsov najdeš TUKAJ.

Sestavine

Vanilijev biskvit
  • 5 jajc velikosti M (naj bodo sobne temperature)
  • 150 g sladkorja
  • 150 g moke
Sestavine za nadev
  • 1 žlica mascarpone
  • 50 ml mlačnega mleka
Sestavine za obliv

Navodila za pripravo

Postopek priprave biskvita
1. Korak
Pečico segreješ na 180°C na ventilator.
2. Korak
5 jajc daš v posodo. S kuhinjskim robotom jih stepaš dokler se ne spenijo in nato dodaš 150 g kristalnega sladkorja, ščep soli, malo vanilijeve paste in stepaš. Stepaš dokler se volumen ne podvoji in nastane čudovita jajčna pena. Jajčni peni dodaš olje.
3. Korak
Nato stehtaš 150 g poljubne moke (jaz vedno uporabljam pirino gladko moko), dodaš 1 žličko pecilnega praška in vse skupaj preseješ.
4. Korak
Presejano moko s pecilnim praškom dodaš k jajčni peni in z metlico dobro razmešaš, tako da maso dviguješ in na ta način vnašaš zrak – kar pomaga, da je biskvit bolj rahel.
5. Korak
Biskvit lahko vliješ na raven ali okrogel pekač obložen s peki papirjem, ali obmazan z maščobo. Če je plast biskvita višine do 2 cm, se peče le 10 minut. Za vsaka 2 cm višine dodaš 10 minut peke. Vmes pa z nožem ali zobotrebcem preverjaš, če je pečen. Vsaka pečica peče malo drugače, zato bodi pri peki pozoren tudi na barvo.
6. Korak
Ko je biskvit lepo svetlo rjavo obarvan in ko je nož po vbodu čist, je biskvit pečen.
Postopek priprave cake pops kroglic:
1. Korak
Ko je vanilijev biskvit dobro ohlajen, ga razdrobi na čimmanjše koščke.
2. Korak
Dodaj sestavine za nadev in gneti toliko časa, da dobiš mokro maso, ki pa se ti sicer ne sme prijemati na roke. Če je masa premokra, ji lahko dodaš suhe sestavine. Če uporabiš BAM beli kokosov namaz, lahko masi dodaš žlico ali dve kokosove moke.
3. Korak
Pripravljeno maso daj na hladno (hladilnik ali zamrzovalnik) za pol ure. Ko je masa dobro ohlajena, je bolj ubogljiva in pripravljena, da iz nje narediš popolne kroglice. Vsaka kroglica mora imeti 25 g, zato jo pred oblikovanjem stehtaj. Ponavljaj postopek dokler ti ne zmanjka mase.
4. Korak
Pripravi palčke (jaz uporabim kar papirnate slamice). 50 g BAM čokolade raztopi v vodni kopeli. V stopljeno čokolado pomoči slamico ali palčko, približno dva centimetra globoko. Nato na palčko ali slamico natakni oblikovano kroglico in jo postavi na pripravljeno površino. Običajno je to krožnik, saj moraš kroglice postaviti na hladno še za vsaj kakšno uro. Če kroglica med natikanjem razpoka, je ne popravljaj ampak oblikuj na novo. V nasprotnem primeru bo padla iz palačke ali pa se obliv na njo ne bo lepo prijel.
5. Korak
Ko so kroglice dovolj ohlajene, začni z oblivanjem. Nad vodno kopeljo raztopi ostalo BAM čokolado. Ko je popolnoma stopljena, jo prelij v posodice, najbolj primerne so kar skodelice za kavo ali čaj, volumna 200 ml. Kroglico pomoči v čokolado in počakaj, da se vsa odvečna čokolada odteče. Če želiš pripraviti pokončne cake popse, si pripravi nastavek, kamor jih po oblivanju natakneš. Če ga nimaš. si lahko pomagaš s škatlo, v katero vtakneš palčke in pustiš, da se ohladijo. Če bodo tvoje tortice na palčki ponujene na krožniku, si pripravi peki papir na katerega jih odložiš po oblivanju. Če želiš dodati dekoracijo kot so BAM crispiji ali druga čokoladna dekoracija, moraš to storiti takoj po oblivanju. Ko bo čokolada enkrat hladna, se dekoracija na njo ne bo več prijela. Tako pa sva! Tortice so pripravljene, dober tek!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.