Rahla čokoladna krema

Čas priprave 45 min
Št. sestavin: 12
Težavnost

Rahla čokoladna krema vas bo popolnoma navdušila. Okusna, nežna, zračna in preprosta za pripravo. Lahko jo naredite iz bele, temne ali mlečne čokolade. Uporabite jo lahko za polnjenje krhki maslenih in vafelj košaric, za brizganje in dekoracijo, primerna je tudi za pripravo sladic v kozarcu.

 

Sestavine

Sestavine za kremo iz temne čokolade
  • 73 g sladkorja v prahu
  • 817 g sladke smetane
Sestavine za kremo iz mlečne čokolade
  • 69 g sladkorja v prahu
  • 813 g sladke smetane
Sestavine za kremo iz bele čokolade
  • 65 g sladkorja v prahu
  • 813 g sladke smetane

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Mleko čokolado in sladkor zmešamo skupaj in segrevamo do 70°C.
2. Korak
Nato mešanico odstavimo s štedilnika.
3. Korak
Dodamo sladko smetano, mešanico ohladimo na 4°C in jo stepemo z ročnim kuhinjskim mešalnikom.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.