Raffaello kroglice

Čas priprave 3 ure 30 min
Št. sestavin: 10
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Raffaello kroglice po tem receptu od nas zahtevajo nekoliko več časa kot običajne kroglice Raffaello, vendar njihov okus odtehta vse.

Pripravite veliko Raffaello kroglic, saj bodo pošle v trenutku. Praženi mandlji, slasten kokosov nadev in obliv nežne bele čokolade bodo poskrbeli za pravo sladko razvajanje, za edinstven okus v nadevu pa poskrbi BAM kokosov namaz, ki je prava bomba!

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10 % popust na celotni nakup.

Za pripravo Raffaello kroglic smo uporabili belo čokolado, ki je sestavljena iz kakavovega masla, mleka v prahu, sladkorja, vanilije in sojinega lecitina. Čeprav vsebuje maščobe iz kakavovih strokov, ne vsebuje nobenih kakavovih delcev, ki imajo okus in lastnosti temne čokolade.

Recept je del BAM knjige receptov: Sladki prigrizki.

In čeprav se bela čokolada topi na približno enak način kot temna čokolada, moramo biti pri topljenju malce bolj previdni, saj je bela čokolada zaradi sestavin in strukture rahlo zahtevnejša. Kako raztopimo belo čokolado si preberite tukaj.

Sestavine

Za raffaello kroglice:
  • 30 praženih mandljev
  • 10 g kosmičev (Lino Honey Rings)
  • 15 g mandljevih lističev
  • 20 g kokosovega olja
  • kokosova moka za valjanje

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Belo čokolado stopimo nad paro in ohladimo. Voda, nad katero topimo čokolado, ne sme vreti; posoda s čokolado pa se ne sme dotikati vode.
2. Korak
Sir mascarpone, kokosov namaz in kondenzirano mleko razmešamo, da dosežemo gladko maso. Dodamo ohlajeno stopljeno čokolado in kokosovo moko. Maso dobro premešamo, jo na stik pokrijemo s plastično folijo in za vsaj 2 uri postavimo v hladilnik, da se strdi.
3. Korak
Medtem prepražimo mandlje: stresemo jih na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo v ogreti pečici na 200°C 8-10 minut. Ohladimo.
4. Korak
Kosmiče in mandljeve lističe zmeljemo v sekljalniku.
5. Korak
Ohlajeno maso zajemamo z žličko in odtehtamo približno 13 g težke kupčke. V sredino vsakega potisnemo mandelj in ga oblikujemo v kroglico. Vsako kroglico povaljamo v mandljevem prahu. Kroglice za pol ure postavimo v hladilnik, medtem pa pripravimo obliv.
6. Korak
Belo čokolado in kokosovo olje stopimo nad paro. Prelijemo v ožji lonček in ohladimo vsaj do mlačnega.
7. Korak
Kroglice s pomočjo vilice potopimo v obliv in povaljamo v kokosovi moki. Odlagamo jih na pladenj in položimo v hladilnik, da se obliv strdi.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Čokoholik Mojačokolada

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.