Puhasti vaflji recept

Čas priprave 25 min
Št. sestavin: 7
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Puhasti vaflji so odlična ideja za uživanje v lenobnih jutrih. Sama priprava je hitra, okus pa v kombinaciji z BAM namazi nepozaben. Mnogi menijo, da je priprava mase za puhaste vaflje enaka tisti za pripravo palačink, vendar to ne drži popolnoma. Pri sami pripravi mase za vaflje uporabimo več jajc, ki jim dajejo hrustljavo zunanjost, s sočno notranjostjo podobno kremi in s številnimi velikimi zračnimi žepki. 

Vaflji so neverjetno vsestranski. Postrežemo jih lahko na različne načine: enostavno dodamo le jagode in stepeno smetano. Če želimo bolj eksotično in kremno različico, mu dodamo BAM preliv kokos z vafji, če pa želimo sadno različico, mu lahko dodamo BAM preliv malina. Ob puhaste vaflje lahko postrežemo sadni kompot, med, cimetov sladkor ali pa ga dodamo k slanim jedem kot je ocvrt piščanec ali k omakam.

BAM nasvet: za ekstra puhaste vaflje ločite rumenjake in beljake. Beljake stepajte toliko časa, dokler ne njih ne nastanejo trdi vrhovi in jih nato nežno umešajte k ostalim sestavinam. Ta korak vam vzame kakšno minutko ali dve več in naredi veliko razliko.

Če obožujete čokolado pa si pripravite čokoladne vaflje.

Sestavine

Za pripravo vafljev
  • 270 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • en ščep soli
  • 2 čajni žlici sladkorja
  • 2 jajci sobne temperature
  • 400 ml mleka
  • 75 g stopljenega masla

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Skladno z navodili proizvajalca segrejte pekač za peko vafljev.
2. Korak
V skledo dodajte moko, pecilni prašek, sladkor in sol. Stepajte toliko časa, da se sestavine povežejo in dobite enotno zmes. V manjši skledi zmešajte rumenjake, mleko in maslo. V ločeni skledi stepite beljake z mešalnikom na srednji visoki hitrosti, dokler ne nastanejo trdi vrhovi. Mešanici rumenjakov dodajte mešanico moke in premešajte, da se združi. Počasi in nežno umešajte še beljake.
3. Korak
Pripravljeno maso z velikimi žlicami kapnite na namaščen pekač za vaflje, zaprite pokrov in pecite približno 3-5 minut. Pa dober tek!
Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.