Puhaste ameriške palačinke

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 7
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Puhaste ameriške palačinke po tem receptu bo vaš novi najboljši recept za ameriške palačinke, ki ga lahko najdete. Ameriške palačinke bomo pripravili s samo šestimi sestavinami, priprava pa nam bo vzela samo dve minuti. Rezultat pa bodo velikodušne in puhaste ameriške palačinke. To je lahko vaš naslednji recept za zajtrk ali malico za vso družino.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Da bodo ameriške palačinke res dobre in puhaste je pomembno, da se držimo nekaj osnovnih pravil. Testa ne premešamo preveč. Ko dodamo mokre sestavine k suhim, mešamo le toliko, da se povežejo in nato zaključimo. Pri prekomernem mešanju lahko gluten v moki ustvari elastične glutenske niti in tako dobimo bolj gosto, žvečljivo teksturo.

Pred uporabo jajca segrejemo na sobno temperaturo. Masa naj počiva nekaj minut, preden pripravimo ameriške palačinke.

Ameriške palačinke lahko postrežemo z BAM namazi.

Ob ameriške palačinke pa lahko postrežemo tudi puhaste vafljecarski praženec v pečici ali jogurtove miške.

Sestavine

Za ameriške palačinke:
  • 135 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • ščep soli
  • 2 žlici sladkorja
  • 130 ml mleka
  • 1 veliko jajce
  • 2 žlici masla

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
V večjo skledo presejemo moko, pecilni prašek, sol in sladkor. V ločeni posodi ali vrču rahlo zmešamo mleko in jajce, nato pa vmešamo še stopljeno maslo.
2. Korak
Mlečno zmes vlijemo v mešanico moke in z vilicami stepamo, dokler ne dobimo gladke mase. Morebitne grudice bodo z malo mešanja kmalu izginile. Testo pustimo stati nekaj minut.
3. Korak
Na srednjem ognju segrejemo ponev z neoprijemljivim oljem in dodamo košček masla. Ko se stopi, dodamo zajemalko testa (ali dve, če je vaša ponev dovolj velika, da lahko pečete dve palačinki hkrati). Zdelo se bo zelo debelo, vendar tako mora biti.
4. Korak
Počakamo, da se na vrhu palačinke začnejo delati mehurčki, nato jo obrnemo in pečemo, dokler obe strani ne postaneta zlato rjave barve in palačinka naraste na približno 1 cm do 1,5 cm debele.
5. Korak
Ponavljamo toliko časa, dokler ne porabimo vsega testa. Postrežemo z dodatkom pravega javorjevega sirupa in dodatnega masla. Lahko dodamo tudi BAM namaze ali čokoladni preliv.
Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.