Preliv za torto z BAM belo čokolado

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 5
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(3)

Pred tabo stoji popolna torta, v slaščičarskem jeziku ji radi rečejo kar "nagica". Torej torta, ki potrebuje dekoracijo. Za dekoracijo torte lahko poskrbiš s čokoladnim ganache-m ali drugače ganache kremo, lahko pa pripraviš preliv in svojo tortico obliješ z njim. Skupaj z receptom, želim s tabo deliti še par nasvetov, s katerimi bodo tvoje torte navdušile tako z izgledom kot okusom.

Za oblivanje si pripravi pekač, ki bo ujel višek preliva. Na pekač postavi prozorno folijo, ki bo ujela odvečni preliv, da ga tebi ne bo potrebno čistiti. Pred samim oblivanjem pazi, da ima tvoja torta ravne stranice in ostre robove. Pazi tudi, da se na površini, ki jo obliješ s prelivom, ni nabral kondenz. Tako preprečiš, da bi preliv spolzel iz torte.  

Tokrat smo pripravili recept za preliv z belo BAM čokolado, ki je oblikovana v manjše čokoladice kapljice in tako omogoča hitro in enakomerno topljenje.

Sestavine

Sestavine za preliv
  • 7 g želatine
  • 300 g sladkorja
  • 180 ml vode

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Sladkor, vodo in kondenzirano mleko segrej skoraj do vretja.
2. Korak
Dodaj pred tem namočeno želatino in zmešaj.
3. Korak
Dodaj belo čokolado. Ponovno premešaj in precedi.
4. Korak
Preliv shladi na približno 32°C in z njim prelij dobro ohlajeno torto. Stopljena bela čokolada je lahko rahlo rumenkasto obarvana. Če želiš, da bo preliv iz bele čokolade res bel, recimo snežno bele barve, mu med postopkom lahko dodaš belo barvo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Čokoholik Mojačokolada

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.