Preliv za torte z mlečno ali temno čokolado

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 4
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Čokoladni preliv za torte je mešanica čokolade in tople sladke smetane, najpogosteje v razmerju 1:1. Preliv za torte, ki mora biti gladek, svilnat in bleščeč, je osnovni del vsake slaščičarske kuhinje. Priprava ni le enostavna in hitra, ampak je njegova uporaba tudi izjemno vsestranska. Čokoladni preliv za torto je primeren za namakanje na primer pri pripravi kokosovih kock ali "čupavcev", primeren je kot namaz, glazure ali kot preliv. Možnosti uporabe so praktično neskončne! Da pa se čokoladni preliv lepo in dramatično prelije čez vašo naljubšo torto pa ga bomo pripravili podobno kot čokoladni ganache. Tokrat bomo za preliv uporabili mlečno in temno čokolado. Preliv s temno čokolado se odlično uleže na torto črni gozdiček, medtem ko preliv z mlečno čokolado obožuje torto kinder bueno.

Količina preliva je primerna za dvoplastno torto premera 20 cm.

Sestavine

Za preliv za torte s temno čokolado
  • 300 g sladke smetanje za stepanje
Za preliv za torte z mlečno čokolado
  • 260 g sladke smetane za stepanje

Navodila za pripravo

Priprava
1. Korak
V stekleno ali kovinsko skledo dajte odmerjeno čokolado. Če delate temni preliv za torte, dodajte temno čokolado, če delate preliv z mlečno čokolado, dodajte mlečno čokolado.
2. Korak
Smetano segrejte tik do vretja. Nato jo prelijte čez čokolado.
3. Korak
Skledo pokrijte s plastično folijo in pustite stati 2 minuti. Nato z lopatko nežno mešajte, dokler se sestavine ne povežejo v gladko čokoladno zmes.
4. Korak
Čokoladno zmes nato ponovno pokrijte s plastično folijo. Položite jo neposredno na površino ganacheja. Preden jo uporabite kot preliv za torte, počakajte, da se ohladi in zgosti. V tem času ga ne shranjujte v hladilniku.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.