Postopek priprave
1. Korak
Z metlico ali električnim mešalnikom v veliki skledi mešajte rumenjake in sladkor toliko časa, dokler ne dobite goste in svetlo rumene mase, približno 3 minute. V zmešano maso dodajte mascarpone in pistacijin namaz, da dobite gladko zmes.
2. Korak
V drugi veliki skledi stepite stepeno smetano, dokler se ne oblikujejo trdi vrhovi. Stepeno sladko smetano nežno primešajte v pistacijevo mešanico, dokler ne dobite glade zmesi.
3. Korak
V posodo za namakanje nalijte približno ½ skodelice konjaka. Piškote za tiramisu za par sekund na vsaki strani pomočite v konjak.
4. Korak
Piškote za tiramisu razporedite v pekač ali v 4 porcijske kozarce.
5. Korak
Približno 1/3 prej pripravljene kreme razdelite po namočenih tiramisu piškotih. Dodajte plast zdrobljenih pistacij.
6. Korak
Ponovno dodajte plast tiramisu piškotov, plast s kremo iz pistacij in plast z drobljenimi pistacijami. Ponavljajte tako dolgo, da porabite vse sestavine. Zadnja plast naj bo plast pistacijine kreme in drobljenih pistacij. Za okras lahko tiramisu posujete z kakavom v prahu.
7. Korak
Tiramisu hranite na hladnem še 4 ure. Pa dober tek!