Pistacijeva torta

Čas priprave 1 ura 30 min
Št. sestavin: 19
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Sladka pistacija. Torta je sestavljena iz aromatičnega in hrustljavega lešnikovega biskvita, kakavovega biskvita in bogate pistacijeve kreme. Ta poln okus po praženih pistacijah dobimo po zaslugi BAM pistacijevega namaza, ki vsebuje kar 50 % pistacij in je gladke ter kremne teksture. Za dodatno hrustljavost je torta obilno posuta z nasekljanimi lešniki in pistacijami.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

BAM nasvet: pri sestavljanju tort priporočamo uporabo nastavljivih obročev, ki jih lahko tesno zatisnete okoli biskvita, obvezna pa je tudi uporaba acetatne folije. Tako bo torta zlahka skočila od obroča, plasti pa bodo ostale lepe in gladke.

Ker se nekateri biskviti po peki nekoliko skrčijo, obroč pred peko nastavite za slab centimeter več od želenega premera: torta, ki bo premera 18 cm, obroč za peko biskvita nastavite na premer, ki je velik približno 18,5-19 cm.

Še več trikov in nasvetov, kako poskrbeti, da bo vaša torta res dobrega okusa, najdete tukaj.

Torta sladka pistacija v kombinaciji z aromatičnim in hrustljavim lešnikovim biskvitom je del knjige BAM knjiga receptov - Torte, ki je nastala v sodelovanju s slaščičarko Cake O'Clock.

Namesto torte s pistacijo vas lahko razvaja tudi:

Sestavine

Za lešnikov dacquoise:
  • 1 beljak (velikostni razred M)
  • 40 g kristalnega sladkorja
Za biskvit:
  • 1 beljak (velikostni razred M)
  • 40 g kristalnega sladkorja
Za vlaženje biskvita:
  • 30 ml mleka
  • 10 g instant kakava
Za kremo:
  • pikica jedilnega zelenega barvila
  • 65 g sladkorja v prahu
  • 3 lističi želatine
  • 20 ml mleka

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Pečico segrejemo na 175°C. Beljak s sladkorjem čvrsto stepemo in mu z lopatko primešamo lešnike in moko. Maso enakomerno namažemo na listu peki papirja v krog, premera 18 cm. Pečemo 13 minut. Pečeno lešnikovo podlago previdno odlepimo s papirja za peko in ohladimo na mreži.
2. Korak
Medtem ko se lešnikova podlaga peče, pripravimo biskvitno maso. Jajce s sladkorjem stepamo 10 minut; na jajčno maso presejemo moko s kakavom in nežno vmešamo z lopatko. Maso razporedimo po pekaču, premera 16 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo 10 minut na 180°C. Pečen biskvit po nekaj minutah vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.
3. Korak
Sladko smetano stepemo in damo na hladno; želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sir mascarpone gladko zmešamo s pistacijevim namazom, vaniljo, sladkorjem in barvilom. Mleko segrejemo in v njem stopimo ožete lističe želatine. Prilijemo ga h kremi in dobro premešamo. Nazadnje z lopatko primešamo stepeno smetano.
4. Korak
Lešnikov biskvit damo na podstavek in namestimo obroč. Premažemo ga s slabo polovico kreme in površino poravnamo. Na sredino postavimo biskvit, ga navlažimo in premažemo z ostalo kremo - najprej zapolnimo rob okoli biskvita. Površino poravnamo in obilno posipamo z mešanico pistacij in lešnikov. Torto ohlajamo vsaj 4 ure.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Čokoholik Mojačokolada

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.