Piškoti z belo čokolado in brusnicami

Čas priprave 25 min
Št. sestavin: 10
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Ti piškoti z belo čokolado in brusnicami so neverjetno mehki, polni koščkov bele čokolade in posušenih brusnic. Popolni za vaš praznični pladenj s piškoti! Osnova za testo za piškote z belo čokolado in brusnicami je podobna tisti, s katero lahko pripravite tudi piškote s čokolado. K testu za piškote vedno dodajte tudi rjav sladkor, ker piškotno testo navlaži in jih tako naredi še okusnejše. K piškotom smo tokrat dodali tudi BAM belo čokolado, ki se odlično ujame s kiselkastim sadjem kot so brusnice, maline, gozdnimi sadeži ali citrusi.

BAM nasvet: testo za piškote pustite na hladnem počivati vsaj dve uri. Tako boste preprečili, da bi se piškoti v pečici preveč razlezli.

Sestavine recepta so primerne za približno 40 piškotov.

Poleg piškotov z belo čokolado in brusnicami lahko ponudite še:

Za vas smo pripravili tudi nekaj VIDEO receptov za peko piškotov.

Sestavine

Za testo za piškote
  • 345 g večnamenske moke
  • 1 čajno žličko sode bikarbone
  • 1 čajno žličko soli
  • 230 g neslanega masla
  • 200 g rjavega sladkorja

Navodila za pripravo

Priprava testa za piškote
1. Korak
V posebni skledi zmešajte maslo, rjavi sladkor in beli sladkor. Mešajte približno minuto ali dve oziroma dokler se sestavine dobro povežejo. Postopoma dodajajte jajca, nato primešajte še BAM vanilijevo pasto. Počasi dodajajte suhe sestavine in nadaljujte z mešanjem, dokler se sestavine popolnoma povežejo. Po potrebi pa zmes postrgajte še po stranicah sklede. Nato primešajte BAM belo čokolado in posušene brusnice, dokler ne dobite enotne zmesi. Pripravljeno testo za piškote nato tesno pokrijte in postavite v hladilnik za vsaj 2 uri.
Peka piškotov
1. Korak
Ko je testo skoraj ohlajeno, segrejte pečico na 180 °C. Velike pekače obložite s papirjem za peko ali silikonskimi podlogami za peko. Piškotno testo vzamite iz hladilnika. Zajamite testo za piškote (približno ena velika žlica in pol na piškot) in jih položite na pripravljene pekače. Med vsako kroglico piškotnega testa pustite malo prostora, saj se bodo med peko rahlo razširile. Pecite v ločenih serijah 180°C 10-12 minut oziroma dokler robovi piškotov ne bodo rahlo porjaveli, vrhovi pa se strdili. Piškote nato odstranite iz pečice in ohladite na pekaču 5-10 minut, nato pa piškote prenesite na rešetko, da se popolnoma ohladijo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.