Piškoti s koščki čokolade

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 11
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Pred vami je najboljši recept za piškote s koščki čokolade! Brez smešnih, nepoznanih sestavin, brez časa za ohlajanje itd. Samo preprost, neposreden, neverjetno okusen, recept za čokoladne piškote, s katerim bo peka vedno uspela.

Pri pripravi piškotov s koščki čokolade lahko uporabite tudi BAM termostabilno čokolado. Je v obliki kapljic, ki omogočajo lažje doziranje. Zaradi termostabilnosti pa obdrži svojo obliko tudi med peko, zato je primerna za sladice kot so muffini in ameriški čokoladni piškoti.

BAM nasvet: ko čokoladne piškote vzamete iz pečice, naj izgledajo rahlo surovi. To je skrivnost, zaradi katere so ti piškotki tako neverjetni sočni in ne presuhi. Piškotov nikoli ne pecite dlje kot piše v receptu.

Pripravite še druge piškote:

Sestavine

Za piškote s koščki čokolade

Navodila za pripravo

Za pripravo piškotne mase
1. Korak
Pečico segrejte na 190°C. Pekač obložite s papirjem za peko. V ločeni skledi zmešajte moko, sodo bikarbono, sol in pecilni prašek. V ločeni posodi zmešajte maslo in sladkor. Mešajte toliko časa, da dobite enotno zmes. Nato vmešajte jajca in BAM vanilijevo pasto, dokler ne dobite penaste zmesi. Primešajte suhe sestavine in mešajte toliko časa, da dobite popolnoma enotno zmes. Dodajte BAM temno čokolado in BAM temno termostabilno čokolado.
Priprava čokoladnih kroglic in peka
1. Korak
Zajemite približno dve čajni žlici testa in ga razvaljajte v kroglice. Kroglice nato enakomerno razporedite po pripravljenem pekaču. Čokoladne piškote nato pecite v predhodno ogreti pečici približno 8-10 minut. Iz pečice jih vzamite, ko komaj začnejo rjaveti. Na pekaču jih ohlajajte 2 minuti, nato pa jih popolnoma ohladite na rešetki za hlajenje. Pa dober tek! ;)

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.