Pinata "rainbow cake"

Čas priprave 1 ura 50 min
Št. sestavin: 20
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(2)

Rainbow cake je torta, kjer kot majhen otrok čakaš, da se ob prerezu mavričastih plasti iz sredine usujejo majhni barvni bonbončki. Po zahtevnosti priprave spada v rahlo sredino. Pinjato "rainbow cake" ali puhasto vanilijevo torto sestavljajo barvite plasti, sladka in zamrznjena krema pa poskrbi, da torta ni le lepa ampak tudi odličnega okusa. Če te v prihodnosti čaka rojstnodnevno praznovanje, kjer mora torta res zasenčiti vse ostale, pripravi pinata rainbow cake ali pa na rojstnodnevni zabavi navduši s prisrčnimi torticami na palčki!

Sestavine

Sestavine za biskvit
  • 500 g večnamenske presejane moke
  • 1 čajna žlička soli
  • ¾ čajne žličke pecilnega praška
  • 350 g neslanega masla sobne temperature
  • 400 g sladkorja
  • 5 jajc sobne temperature
  • 1 žlica BAM vanilijeve paste
  • 360 ml pinjenca sobne temperature
  • 2 kapljici zelenega barvila za živila (v gelu)
  • 2 kapljici modrega barvila za živila (v gelu)
  • 2 kapljici vijoličnega barvila za živila (v gelu)
  • 2 kapljici roza barvila za živila (v gelu)
Sestavine za kremo
  • 340 g neslanega masla sobne temperature
  • 1paket kremnega sira
  • 750 g sladkorja v prahu
Dodatki
  • skodelica različnih bonbonov
  • skodelica raznobarvnih sladkarij

Navodila za pripravo

Postopek priprave biskvita
1. Korak
Pečico segrej na 175 stopinj C. Namasti štiri pekače za torte premera 23 cm.
2. Korak
V posodi zmešaj moko, 1 žličko soli, pecilni prašek in sodo bikarbono.
3. Korak
Maslo mešaj toliko časa, da dobiš kremasto zmes, to je približno 1 minuto. Penasti mešanici dodaj sladkor. Mešaj toliko časa, da se sladkor popolnoma raztopi in dobiš gladko zmes, približno 5 minut. Zmanjšaj hitrost in postopoma dodaj jajca. Primešaj še 1 žlico BAM vanilijeve paste.
4. Korak
V mešanico dodaj presejano moko in postopoma dodajaj še pinjenec. Mešaj toliko časa, da dobiš gosto in enotno zmes.
5. Korak
Dobljeno zmes enakomerno razdeli v štiri sklede. V vsak del testa dodaj barvo za živila in mešaj toliko časa, da se testo enakomerno obarva. Testo vlij v pripravljene pekače.
Postopek priprave
1. Korak
Peci v ogreti pečici, približno 25 minut. Pečen biskvit postavi na vnaprej pripravljene rešetke in pusti, da se biskvit popolnoma ohladi.
Priprava kreme
1. Korak
Zmešaj maslo in kremni sir. Mešaj toliko čada, da dobiš kremasto zmes, približno 2 minuti. Mešanici dodaj sladkor, sladko smetano in BAM vanilijevo pasto. Pri nizki hitrosti mešaj še približno 30 do 60 sekund.
2. Korak
Povečaj hitrost in stepaj dokler ne dobiš puhaste mase, približno 3 minute. Dodaj ščepec soli.
Sestavljanje torte
1. Korak
S pomočjo modela za okrogle piškote izreži manjši krog iz središča dveh plasti tort. V luknjo, ki jo dobiš v plasteh dveh tort, kasneje streseš pripravljene sladkarije.
2. Korak
Eno od nepoškodovanih plasti tort postavi na stojalo za torte ali servirni krožnik. Pripravljeno kremo s spatulo ali lopatko enakomerno nanesi na plast torte. Plast kreme naj bo široka približno 2 cm. Naslednja plast naj bo plast torte, katera ima izrezan krog, torej z luknjo na sredini. Na plast ponovno enakomerno nanesi pripravljeno kremo. Ponovno dodaj plast, ki ima odrezan krog. Ponovno enakomerno nanesi kremo. Luknjo zapolni s sladkarijami. Na vrh položi plast torte brez luknje v sredini. S preostalo kremo obmaži torto. Torto za nekaj časa postavi v hladilnik. Tvoja torta je zdaj pripravljena na razrez!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.