Panna cotta z BAM prelivom jagoda

Čas priprave 15 min
Št. sestavin: 7
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Panna cotta z vanilijo in BAM prelivom jagoda je popolna sladica, s katero lahko navadušite ne glede na letni čas. Priprava panna cotte z jagodnim prelivom je popolnoma enostavna, lahko pa jo pripravimo tudi vnaprej.

Recept, ki je pred vami, je primeren za dve panna cotti. Za serviranje lahko uporabite katerokoli posodico, ki jo imate pri roki. Najlepše sicer izgleda v kozarcu brez pecljev, a bo katerakoli druga posodica tudi v redu.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Če še nikoli niste jedli panna cotte: to je sladica katere tesktura je podobno kremi, le da gre v tem primeru za "kuhana smetano", tokrat z neverjetnim okusom vanilije in jagode. Krema bo sladka, jagodni preliv malce trpek, zato se okusa odlično ujemata!

Še nekaj idej za sladice z jagodami:

Sestavine

Za vanilijevo panna cotto
  • 60 ml polnomastnega mleka
  • 8 g želatine
  • 470 g smetane za stepanje
Za jagodni preliv

Navodila za pripravo

Za pripravo panna cote
1. Korak
Mleko damo v manjšo skledo. Želatino v prahu enakomerno potresemo po mleku. Pustimo namakati 5 minut. V manjši ponvi zmešamo smetano, sladkor, semena BAM vanilijevega stroka in jih počasi zavremo. Pustimo vreti 5 minut. Po 5 minutah ponev odstavimo z ognja in vmešamo mešanico mleka/želatine. Mešamo toliko časa, da dobimo gladko zmes.
2. Korak
Tekočino precedimo skozi mrežasto cedilo. Ne potrebujemo super finega cedila, saj ne poskušamo precediti vaniljevih semen. S cedilom skušamo precediti vse neraztopljene koščke želatine. Nalijemo v posamezne kozarce in pokrijemo. Ohlajamo vsaj 4 ure ali čez noč. Na ohlajeno panna cotto dodamo BAM preliv jagoda. Količino dodamo glede na naše želje. Dober tek!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.