Panna cotta s toffe omako

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 7
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Panna cotta je italijanska klasika. Panna cotta je preprosta in vsestranska sladica in lahko postane vaša najljubša za takrat, ko je potrebno ohraniti preprostost, a hkrati navdušiti. Panna cotta sodi v kategorijo "hitro pripravljenih" sladic. Lahko jo pripravite tudi dan ali dva vnaprej, za kremno ozadje pa lahko uporabite celo vrsto prelivov.

Panna cotta v tem receptu je oblita s toffe prelivom. Ob samem poimenovanju kremnega toffe preliva nastane kar malo zmede, saj se pravilno napiše toffee, a velikokrat vidimo izraz toffe, zato  bomo v tem receptu uporabili izraz toffe, ki je vsem dobro poznan.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust

BAM preliv toffe karamela je pripravljen s kakavovim maslom, ki poskrbi za bogat okus in kremno strukturo. Poln okus preliva toffe karamela, ki spominja na okus Snickers čokoladic, doda okus polnilu za torte, brez težav ga lahko uporabite za popestritev zajtrkov kot so kosmiči, palačinke ali puhasti vaflji. 

Za obogatitev okusa panna cotte smo uporabili BAM vanilijeve stroke. Očarali bodo s svojim bogatim vanilijevim okusom, omamnim vonjem in svojo pravo aromo. Z dodanimi semeni so vanilijevi stroki primerni za pripravo sladic, kjer želimo nadušiti tako z okusom kot izgledom.

Če vam namesto toffe okusa bolj ustreza okus lešnikov pa lahko panna cotto z lešniki pripravite po receptu, ki vas čaka tukaj.

Sestavine

Za panna cotto:
  • 300 ml sladke smetane
  • 100 ml mleka
  • 100 g sladkorja
Za toffe omako:

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Lističe želatine damo v skledo, napolnjeno s hladno vodo. Namakamo jih približno 10 minut oziroma dokler se ne zmehčajo. Smetano, mleko in semena vanilijevega stroka damo v skodelico in sregrejemo skoraj do vretja.
2. Korak
Dodamo morsko sol in premešamo. Ožete lističe želatine dodamo v kremo s smetano in vanilijevim strokom. Dobro premešamo, da se žaletina popolnoma raztopi.
3. Korak
Zmes precedimo v kozarce ali pripravljene modele za panna cotto. Preden postrežemo, ohlajamo vsaj 4 ure. BAM preliv Toffee karamela damo v posodo in ga segrejemo le toliko, da se rahlo stopi. Nato ga prelijemo čez panna cotto in postrežemo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.