Najboljša čokoladna torta

Čas priprave 1 ura
Št. sestavin: 18
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Že dolgo poslušamo, da želite odličen recept za čokoladno torto. Nekaj časa je sicer trajalo, a zdaj je tu. Vaš novi najljubši recept za najboljšo čokoladno torto. Zagotovo se spomnite filma Matilda in prizora, kjer je fant prisiljen jesti veliko in najbolj sočno čokoladno torto.

Ko boste pojedli prvi kos najboljše čokoladne torte po spodnjem receptu, se boste hitro počutili kot fant iz prizora. 

Najboljša čokoladna torta je pripravljena z BAM temno čokolado, ki postane nepogrešljiva pri pripravi sladic, kjer glavno vlogo igra pristen in grenak čokoladni okus, BAM kakava v prahu, ki je pripravljen iz izbranih kakavovih zrn najboljše kvalitete in BAM vanilijeve paste, ki poskrbi, da se sestavine še bolje razumejo. Za sočnost pa v tem receptu poskrbi buttermilk ali pinjenec.

BAM nasvet: Pinjenec najdete v trgovinah na policah mlečnih izdelkov, običajno je njegovo mesto zraven masla. Lahko pa njegov nadomestek pripravite sami doma. Pripravite ga tako, da v mleko dodate par kapljic limone in pustite stati vsaj 5 minut. Mleko po tem času postane gosto in grudičasto in kot takšno nadomesti pinjenec v vsakem receptu.

Če želite nagraditi okus čokoladne torte, lahko pripravite čokoladno torto z jagodami, se osvežite s čokoladno torto in limonino kremo, se razvajate in pripravite čokoladno torto brez peke ali čokoladno torto brez peke in Oreo piškoti.

Sestavine

Za čokoladno torto
  • 220 g večnamenske moke
  • 60 g BAM kakava v prahu
  • 350 g sladkorja v prahu
  • 2 žlički sode bikarbone
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 čajna žlička soli
Za čokoladno masleno kremo

Navodila za pripravo

Postopek priprave biskvita
1. Korak
Pečico segrejte na 180°C. Dva pekača za torte s premerom 22 cm namastite z maslom in obložite s papirjem za peko. Papir za peko pomaga, da pečen tortni biskvit lažje odstranite iz pekača.
2. Korak
Pripravite biskvitno testo. Moko, BAM kakav v prahu, sladkor, sodo bikarbono, pecilni prašek in sol dodajte v skledo in mešajte, da se sestavine povežejo. V ločeni skledi zmešajte olje, jajca in BAM vanilijevo pasto. Mešajte toliko časa, da dobite enotno zmes. Dodajte pinjenec in mešajte, dokler se ta ne poveže s sestavinami. Mokre sestavine dodajte k suhim in dodajte sveže kuhano in še toplo kavo. Mešajte, da se vse sestavine povežejo.
3. Korak
Pečena biskvita vzemite iz pečice in ju postavite na rešetko. Pustite, da se v pekaču za torte popolnoma ohladita.
Postopek priprave čokoladne maslene kreme
1. Korak
Z mešalnikom stepite maslo na srednji hitrosti, da to postane kremasto. Stepajte približno 2 minuti. Dodajte sladkor, BAM kakav v prahu, 3 žlice sladke smetane, sol in BAM vanilijevo pasto. Pri nizki hitrosti stepajte 30 sekund, nato pri visoki hitrosti mešajte še 1 minuto. Dodajte še malo sladkorja ali BAM kakava v prahu, če je čokoladna maslena krema preveč tanka ali 1-2 žlici smetane, če je pregosta. Po želji dodajte še ščepec soli.
Sestavljanje torte
1. Korak
Če je ohlajen biskvit na vrhu kupolast, z velikim nazobčanim nožem odrežite tanko plast z vrhov in tako ustvarite ravno površino. Na pladenj za torto ali servirni krožnik položite eno plast torte. Zgornjo plast enakomerno premažite s čokoladno masleno kremo. Na čokoladno zmes dodajte drugo plast in jo po vrhu in ob straneh premažite s preostalo čokoladno masleno kremo. Po želji okrasite s čokoladnim ganachem, ki ga pripravite z BAM temno čokolado, okrasite z BAM crispy-ji ali izberite drugo dekoracijo po želji. Pred rezanjem torto ohladite v hladilniku za vsaj 30 do 60 minut. To pomaga, da torta ob rezanju zadrži obliko.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.