Mousse zlate čokolade

Čas priprave 1 ura
Št. sestavin: 8
Težavnost

Mousse zlate čokolade je idealen takrat, ko želimo sladico z malo drugačnim, posebnim, bolj premium okusom. Lahko jo uporabite kot polnilo za torte, sladice v kozarcu in rezine. Zlata čokolada je pravzaprav vrhunska bela čokolada s karamelo in karameliziranim mlekom. Ima intenziven karamelni okus z bogato noto po toffee-ju, maslu, smetani in pridihu soli.

Sestavine

Sestavine
  • 18 g nabrekle želatine
  • 9 g vode
  • 2 g želatine v prahu
  • 220 g stepene smetane

Navodila za pripravo

Biskvit
1. Korak
Mleko zavremo skupaj z glukoznim sirupom in ga prelijemo po koščkih čokolade in kakavovemu maslu.
2. Korak
Mešamo, da dobimo enotno maso.
3. Korak
Vmešamo želatino in ko se masa ohladi na 35 °C, primešamo še stepeno sladko smetano.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Toliko čokolad, da te spravijo ob pamet.

Ne zamudi čokoladnih novosti in novitet.