Mousse z ruby čokolado in malinami

Čas priprave 45 min
Št. sestavin: 5
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(4)

Če je v tebi vsaj malo pravega čokoholika, zagotovo že poznaš BAM Ruby čokolado. Čudovito barvo ji daje posebna sorta kakavovih zrn, ki rastejo v Ekvadorju, Braziliji in Slonokoščeni obali. Ta posebna vrsta vsebuje roza pigmet, katerega ponosno predstavlja prav ruby čokolada. Ima prav poseben okus, ki ni ne grenak, ne mlečen ali sladek ampak se medseboj prepletata kremast a hkrati sadno kiselkast okus po jagodičevju. Odlična je pripravo osvežilnih poletnih sladic, zato sem zate pripravila recept za pripravo odličnega ruby moussa.

Pri pripravi moussa iz ruby čokolade se zaradi dodajanja mleka ali sladke smetane spremeni njegov pH, kar pomeni, da lahko poseben okus in barva zbledita. Ne skrbi, z dodajanjem malin poskrbiš, da bosta okus in barva ruby čokolade še bolj intenzivnega okusa.

Jaz sem pri pripravi uporabila BAM preliv malina, če pa imaš doma veliko malin, lahko malinin pire narediš po tem receptu.

Če si želiš ustvarjanja z ruby čokolado še skozi omake, brownie kolačke ali druge kolačke, prebrskaj med recepti TUKAJ. Z ruby čokolado pa lahko obliješ tudi pokovko in si tako popestriš filmski večer.

Sestavine

Sestavine za ruby mousse
  • 150 g stepene smetane
  • 150 ml mleka

Navodila za pripravo

Priprava ruby moussa z malinami
1. Korak
Pripravi si posodice, v katere želiš spraviti svoj mousse z ruby čokolado in malinami. Jaz sem uporabila 5x5 cm posodice.
2. Korak
Liste želatine namoči v hladno vodo za približno deset minut oz. toliko časa, da se razmočijo.
3. Korak
Medtem na vodni kopeli raztopi ruby čokolado, skupaj z malininim prelivom. Ko se popolnoma raztopi, mešanico odstavi z ognja. Raztopljeno želatino ožmi in jo na zmerni temperaturi raztopi. Za boljše topljenje ji dodaj žličko mešanice z ruby čokolado in malinami. Medtem ko raztapljaš želatino le-to mešaj, da se lepo in enakomerno raztopi. Raztopljeno želatino dodaj v ruby malinin čokoladni pire in mešaj toliko časa, da dobiš gladko maso brez grudic.
4. Korak
Počakaj, da se pripravljena čokoladna zmes ohladi, nato ji dodaj 1/3 mleka. Če želiš, da bo mousse puhast, mleko s spatulo postopoma dodaj. Mešaj rahlo in toliko časa, da se poveže z ostalimi sladicami, nato po enakem postopku dodaj še preostalo količino mleka.
5. Korak
Sladko smetano mešaj toliko časa, da se na njen začnejo delati majhni vršički. Priporočam, da smetano stepaš v malce večji posodi, saj ji moraš kasneje dodati čokoladno zmes.
6. Korak
1/3 stepene smetane s spatulo postopoma dodajaj v mešanico ruby čokolade, malin, želatine in mleka. Nato dobljeno mešanico dodaj v preostalo stepeno smetano. S spatulo mešaj toliko časa, da se vse sestavine povežejo v gladko zmes. Mešaj počasi in mešaj tako, da mešanici dodajaš zrak. Torej, od spodaj proti vrhu.
7. Korak
Mešanico nato postavi na hladno za vsaj kakšno uro ali dve, da želatina opravi svoje delo. Nato mousse iz ruby čokolade in malin postrezi. Lahko ga postrežeš kot sladico v kozarcu in mu dodaš liofilizirane maline, lahko pa postane del dekoracije pri naslednji torti, muffinih ali pa z njim napolniš čokoladne posodice. Dober tek!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.