Mini rolade s hrustljavim medenim nadevom

Čas priprave 1 ura
Št. sestavin: 9
Težavnost

Priprava malih rolad je zelo preprosta, okus pa neverjeten. Za pripravo smo uporabili BAM medeno čokolado, ki ima zelo poln okus. Za piko na i smo ga dopolnili s hrustljavimi BAM karamelnimi crispiji, ki so sladici dodali slan priokus, kar je še poudarilo okus čokolade in kakava.

Recept je nastal v sodelovanju z gurmanijekartako.

Sestavine

Sestavine za biskvit
  • 3 večja jajca
  • 2 žlici sladkorja
  • ščep soli
Sestavine za kremo
Sestavine za preliv

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Priprava malih rolad je zelo preprosta, okus pa neverjeten. Za pripravo sem uporabila medeno čokolado, ki ima zelo poln okus. Za piko na i sem ga dopolnila s hrustljavimi karamelnimi krispiji, ki so sladici dodali slan priokus, kar je še poudarilo okus čokolade in kakava.
2. Korak
Pred pričetkom peke si pripravimo vse sestavine, jajca naj bodo sobne temperature, saj se bodo tako lepše spenila in bodo rolade bolj puhaste.
3. Korak
Ločimo beljake in rumenjake. Beljakom dodamo ščep soli in jih stepemo v beljakov sneg.
4. Korak
Rumenjakom dodamo sladkor ter jih stepamo toliko časa, da se zmes zgosti in naraste (vsaj 5 minut).
5. Korak
Rumenjakovi zmesi nato dodamo kakav in mlete mandlje. Mešamo na roke z lopatico, da zmes ostane rahla in zračna.
6. Korak
Na koncu po delih dodajamo beljake, ki jih čim bolj rahlo umešamo v mešanico.
7. Korak
Maso damo na s papirjem za peko obložen pekač. Uporabimo polovičen pekač (dimenzija prib. 40x25 cm). Maso enakomerno razporedimo po pekaču (debelna naj bo slab centimeter). Pečemo pri 180 °C 8-10 minut.
8. Korak
Ko je testo pečeno ga položimo na kuhinjsko krpo ali papir za peko, odstranimo papir za peko, na katerem se je biskvit pekel in ga zvijemo v rolado (še vroče). Tako zavito testo pustimo, da se ohladi.
Priprava kreme
1. Korak
Sladko smetano prelijemo v manjšo kozico in jo segrejemo skoraj do vrenja (ob robu kozice se delajo mehurčki). Nato dodamo čokolado in odstavimo. Počakamo pol minute, da se čokolada prične topit, nato z lopatico premešamo, da se sestavini povežeta v gladko kremo. Pustimo, da se povsem ohladi in učvrsti (pripravimo si jo lahko že dan prej).

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.