Priprava mini tortic
1. Korak
Pečico segrejte na 175 stopinj.
2. Korak
V posodi zmešajte moko, kakav, pecilni prašek, sol in sladkor.
3. Korak
V ločeni posodi zmešajte mešanico mleka, jajce in olje.
4. Korak
Mokre sestavine dodajte suhim in premešajte. Dodajte mešanico vrele vode in instant kave ter premešajte. Na koncu dodajte še sok pomaranče in dobro premešajte.
5. Korak
Zmes nadevajte v pekač za mafine obložen z lističi za peko. Jaz sem v en pekač nadevala 12 mafinov, v drugega 3 ter jih zaporedoma pekla.
6. Korak
Pecite 18 minut, odstranite iz pečice in pustite v pekaču, dokler se ne ohladijo.
7. Korak
Iz ohlajenih mini tortic s čajno žličko izdolbite luknjico, kamor boste nadevali kremi.
Priprava prve pomarančne kreme
1. Korak
V loncu na srednji temperaturi segrejte kokosovo mleko in čokolado ter stalno mešajte. Ko se čokolada stopi in krema strdi jo prelijte v ohlajene cupcake. Cupcaki bodo to kremo vpili, nato pa bomo v luknjice prelili še stopljeno pomarančno čokolado.
Priprava druge pomarančne kreme
1. Korak
Oboje stopite v mikrovalovni pečici prelijte v pripravljene mini tortice.
Priprava čokoladnega frostinga
1. Korak
Maslo in kakav kremasto zmešajte s pomočjo ročnega mešalnika. Dodajte sladkor v prahu in premešajte. Na koncu vmešajte še vaniljo in grški jogurt.
2. Korak
Sedaj okrasite mini tortice. Frostinga je dovolj za 15 mini tortic + nekaj malega ostane, da ga lahko pojeste na žlico. Nihče vas ne obsoja, kar mirno počistite skledo!