Postopek priprave
1. Korak
V posodi stoječega mešalnika z nastavkom za stepanje (metlica) na najvišji hitrosti kremno stepamo mehko maslo (vsaj 7 minut), mu dodamo sladkor in stepemo v puhasto kremo (še 5 minut). Hitrost nekoliko zmanjšamo in dodamo limonino lupinico, rum, vaniljevo pasto in jajce. Mešamo tako dolgo, da se sestavine dobro povežejo.
2. Korak
Metlico zamenjamo za trikotni nastavek za mešanje. Masi po žlicah dodajamo moko, ki smo jo zmešali s pecilnim praškom.
3. Korak
Pečico segrejemo na 180°C. Dresirno vrečko z velikim zvezdastim nastavkom napolnimo z maso in na pekač, obložen s papirjem za peko, nabrizgamo venčke premera 4-5 cm. Pekač s testom pred peko damo za 20 minut v hladilnik - testo gre v pečico hladno, to je zelo pomembno; v nasprotnem primeru se bodo piškoti med peko precej razlezli. Piškote pečemo približno 9 minut, oziroma da ob robu dobijo zlato rjavo barvo. Ker se pečice med seboj razlikujejo, priporočam, da najprej testno spečete en piškot in tako dobite čas peke, ki vam ustreza.
4. Korak
Pečene piškote s pomočjo paletnega noža prestavimo na mrežo, kjer naj se popolnoma ohladijo.
5. Korak
Piškote poljubno dekoriramo.