Masleni brizgani piškoti

Čas priprave 2 uri 40 min
Št. sestavin: 8
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Še en recept za slastne piškote, v katere prav vsak rad ugrizne. Priprava piškotov vzame malo več časa, se pa definitivno splača! Če receptu dodamo še malo moke, je masa primerna tudi za testomat.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10 % popust na celotni nakup.

Piškoti so obogateni z rumom in BAM vaniljevo pasto, obliti pa so s čokolado in lešnikovim krokantom - obliv, posip in aromo piškotov menjamo po okusu, za čokoladno različico pa nekaj moke zamenjamo s kakavom. S sestavinami recepta lahko pripravimo 50 piškotov.

Recept je del BAM knjige receptov: Sladki prigrizki.

Namesto maslenih brizganih piškotov lahko pripravimo tudi:

Sestavine

Za piškote:
  • 2 zamaška ruma
  • 1 jajce (velikostni razred M)
  • 360 g gladke moke
  • 5 g pecilnega praška

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
V posodi stoječega mešalnika z nastavkom za stepanje (metlica) na najvišji hitrosti kremno stepamo mehko maslo (vsaj 7 minut), mu dodamo sladkor in stepemo v puhasto kremo (še 5 minut). Hitrost nekoliko zmanjšamo in dodamo limonino lupinico, rum, vaniljevo pasto in jajce. Mešamo tako dolgo, da se sestavine dobro povežejo.
2. Korak
Metlico zamenjamo za trikotni nastavek za mešanje. Masi po žlicah dodajamo moko, ki smo jo zmešali s pecilnim praškom.
3. Korak
Pečico segrejemo na 180°C. Dresirno vrečko z velikim zvezdastim nastavkom napolnimo z maso in na pekač, obložen s papirjem za peko, nabrizgamo venčke premera 4-5 cm. Pekač s testom pred peko damo za 20 minut v hladilnik - testo gre v pečico hladno, to je zelo pomembno; v nasprotnem primeru se bodo piškoti med peko precej razlezli. Piškote pečemo približno 9 minut, oziroma da ob robu dobijo zlato rjavo barvo. Ker se pečice med seboj razlikujejo, priporočam, da najprej testno spečete en piškot in tako dobite čas peke, ki vam ustreza.
4. Korak
Pečene piškote s pomočjo paletnega noža prestavimo na mrežo, kjer naj se popolnoma ohladijo.
5. Korak
Piškote poljubno dekoriramo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Čokoholik Mojačokolada

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.