Mandljev kolač z vročim mlekom in kavo

Čas priprave 45 min
Št. sestavin: 12
Težavnost

Recept za mandljev kolač z vročim mlekom in kavo. Pripravljen z BAM mandljevo moko, ki je izdelana iz skrbno izbranih, visoko kakovostnih olupljenih mandljev iz Sicilije. Ker je brez glutena, je idealen nadomestek bele moke v marsikaterem receptu. Idealna je za pripravo sladic kot so torte, piškoti, francoski makroni, browniji, palačinke in šmorn.

Sestavine

Sestavine za testo
  • 2 jajci
  • 120 g rumenjakov
  • 210 g sladkorja
  • 120 g kakavovih piškotov
  • 180 ml mandljevega mleka
Sestavine za preliv
  • 100 ml mleka

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Jajca, rumenjake in sladkor dajte v posodo in približno 10 minut mešajte.
2. Korak
Kakavove piškote v ločeni posodi zdrobite in zmešajte z moko.
3. Korak
Mandljevo mleko zavrite in mu dodajte maslo in vanilijevo pasto.
4. Korak
Jajčni zmesi s sladkorjem primešajte vroče mleko z maslom in vanilijevo pasto.
5. Korak
Dodajte še polnozrnato moko, mandljevo moko, mešanico s piškoti in kvas. Mešajte toliko časa, da je zmes enotna.
6. Korak
Mešanico nato ulijte v pekač in pecite pri 180 stopinj med 50 in 55 minut.
Priprava preliva
1. Korak
BAM čokolado stopite z mlekom in polijte po pečenem kolaču. Po žleji lahko kolač okrasite še z narezanimi mandlji. Pa dober tek!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.