Malinove kocke

Čas priprave 1 ura 45 min
Št. sestavin: 23
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Malinove kocke so sestavljene iz kakavovega biskvita in dveh krem, ki se odlično dopolnjujeta. V spodnji plasti se skriva malinova krema z dodatkom svežih malin, v zgornji plasti pa nežna krema mascarpone z vaniljevo noto, za katero smo uporabili BAM vaniljevo pasto. 

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Biskvit je navlažen s sladkorno raztopino, da so kocke bolj sveže, če pa želimo bolj čokoladno različico pa za vlaženje uporabimo kakav. S sestavinami recepte lahko pripravite 18 kock v pekaču premera  18 x 28 cm. Recept je del BAM knjige receptov: Sladki prigrizki.

Ljubitelji malin pripravite še:

Sestavine

Za biskvit:
  • 4 jajca (velikostni razred M)
  • 120 g kristalnega sladkorja
  • 100 g gladke moke
Za vlaženje biskvita:
  • 1 dl vode
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
Za malinovo kremo:
  • 100 g sira mascarpone
  • 100 g zamrznjenih malin
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 200 g sladke smetane za stepanje
Za vanilijevo kremo z mascarpone:
  • 150 g sira mascarpone
  • 150 g sladke smetane za stepanje
Za malinov žele:
  • 200 g zamrznjenih malin
  • 2 zavitka vaniljevega sladkorja
  • 50 ml vode
  • 2 lističa želatine

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Pečico segrejemo na 180°C. Jajca s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo vsaj 10 minut. Suhe sestavine premešamo in presejemo na jajčno maso; nežno jih vmešamo z lopatko in maso razporedimo po pekaču, velikosti 18 x 28 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno). Pečemo 15 minut (ali je pečeno, preverimo z zobotrebcem). Med peko biskvita pripravimo sladkorno raztopino. Pečen biskvit nekaj minut ohlajamo v pekaču, nato ga previdno vzamemo iz pekača in ohladimo na mreži.
2. Korak
Medtem ko se biskvit hladi, pripravimo malinovo kremo. Maline zavremo z vaniljevim sladkorjem. Lističe želatine 5 minut namakamo v hladni vodi. Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Maline zmeljemo in malenkost ohladimo; v toplem pireju raztopimo ožeto želatino. Sir mascarpone zmešamo s sladkorjem v prahu in vaniljevo pasto. Dodamo malinov pire in gladko zmešamo. Kremi dodamo še sveže maline in ponovno premešamo. Nazadnje z lopatko primešamo stepeno smetano.
3. Korak
Biskvit prečno prerežemo na dve enaki plasti. Spodnjo plast biskvita damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo okvir. Premažemo ga z malinovo kremo in površino gladko poravnamo. Kremo pokrijemo z drugim biskvitom, ga z rokami nežno pritisnemo ob kremo in navlažimo.
4. Korak
Sledi priprava vaniljeve kreme. Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Sir mascarpone gladko zmešamo s sladkorjem v prahu in vaniljevo pasto. Z lopatko primešamo stepeno smetano. Kremo enakomerno premažemo po biskvitu in površino poravnamo. Pecivo damo v hladilnik, da se krema nekoliko učvrsti.
5. Korak
Medtem ko se pecivo hladi, pripravimo malinov žele. Maline zavremo s sladkorjem. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Maline zmeljemo v pire in ga nekoliko ohladimo (ne sme biti prevroč). V toplem pireju stopimo ožeto želatino in pire ohladimo do mlačnega.
6. Korak
Mlačen malinov pire enakomerno prelijemo po kremi. Pecivo ohlajamo vsaj 6 ur, nato ga narežemo na kocke in poljubno dekoriramo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Čokoholik Mojačokolada

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.