Malinov cheesecake ali malinin cheesecake

Čas priprave 1 ura 30 min
Št. sestavin: 14
Težavnost

Veste, ponavadi nisem človek za sirne torte ali cheesecake. Kadarkoli mi kdo ponudi rezino, pričakujem, da bo pretirano sladka in prepolnega okusa. Ta recept za cheesecake je nasprotje tega. Je kremast, lahek in ne preveč sladek. Pravzaprav je ravno v pravem razmerju med sladkostjo in kislostjo in to je tisto, kar mi je všeč pri tem receptu! Sladki kremi dodajte kislost malinove omake in vaši okusi bodo v nebesih.

Da bo cheesecake še boljši, ga v med hlajenjem v hladilniku ne pokrijte, tako piškotnega dna kondenzacija ne bo zmehčala in bo ostalo ravno prav hrustljavo.

ČOKO-NASVET: uporabiš lahko kar našo BAM - mešanico za cheesecake. 

Sestavine

Sestavine za piškotno dno
  • 12 graham piškotov
  • 1/3 skodelice stopljenega masla
Sestavine za kremo
  • 250 mascarpone sira
  • 225g kisle smetane
  • 225g sladkorja
  • 4 velika jajca
Sestavine za preliv
  • 800g malin
  • 60g sladkorja
  • 1 čajna žlička limoninega soka
Pripomočki
  • Manjša posoda in ALU folija

Navodila za pripravo

Priprava piškotnega dna
1. Korak
Pečico segrejte na 180 stopinj.
2. Korak
Pekač za cheesecake premažite z maslom.
3. Korak
Piškote fino zdrobite, lahko si pomagate z ročnim mešalnikom. Piškote lahko zdrobite tudi tako, da jih zaprete v večjo vrečko in jih z ročnim valjarjem valjate toliko časa, da se zdrobijo.
4. Korak
Mletim piškotom dodajte maslo in mešajte toliko časa, da dobite mešanico podobno mokremu pesku.
5. Korak
Pecite v pečici približno deset minut, toliko da masa porjavi.
Priprava kreme
1. Korak
V posodo dajte kremni sir, kislo smetano, sladkor, jedilni škrob, sol, limonin sok in vaniljev ekstrakt, ter mešajte toliko časa, da dobite kremasto maso brez grudic.
2. Korak
Dodajte jajca k že pripravljeni masi. Mešajte pri nizki hitrosti in jih k že pripravljeni masi dodajajte eno po eno. Mešajte toliko časa, da dobite kremasto in enotno maso.
Priprava cheesecake-a
1. Korak
Pripravljeno maso prelijemo po pečeni piškotni masi.
2. Korak
Manjšo posodico zavijemo v ALU folijo in jo do polovice napolnimo z vrelo vodo. Vse skupaj postavimo v ogreto pečico. Dodamo sestavljeno sladico in pečemo pb. 50 minut oz. dokler zunanji del ne izgleda zapečeno, notranjost pa je še vedno mehka in puhasta.
3. Korak
Ko je cheesecake pečen, pečico ugasnite, cheesecake pa v pečici z rahlo priprtimi vrati pustite še eno uro.
4. Korak
Ta čas ko cheesecake hladi, pripravite malinov pire. Vse sestavine dajte v posodo in kuhajte pb. deset minut. Če vas motijo semena malin, lahko pire stisnete skozi cedilo in tako semena odstranite.
5. Korak
Na ohlajen cheesecake prelijte malinov pire in pusite, da se čez noč ohladi v hladilniku.
Step 1 kategorija
1. Korak
Umotajte malu posudu u aluminijsku foliju i napunite je do pola kipućom vodom. Sve zajedno stavite u prethodno zagrijanu pećnicu. Dodajte sastavljeni desert i pecite otprilike 50 minuta, odnosno dok izvana ne izgleda pečen, a iznutra je još uvijek mekan i pahuljast.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.