Makroni z BAM čokoladno-lešnikovim namazom

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 4
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Makroni z BAM čokoladno-lešnikovim namazom so prav posebna poslastica za prijatelje in družino. Makroni so francoska sladica, ki lahko odlično pomaga pri dekoraciji tort, prav tako odlično pa izgledajo tudi na krožniku kot samostojna jed, ki si jo lahko privoščijo prijatelji ali družina, ko pridejo na obisk. 

Makroni lahko zaradi zahtevnosti, onemogočijo popolno pripravo še tako spretnemu slaščičarskemu mojstru ali mojstrici. Sestavine za pripravo makronov so sicer običajne in lahko dostopne, a priprava je tista, ki lahko pripravo spremeni v pravo slaščičarsko moro.

BAM mešanica za makrone ustvari ubogljivo testo, s katerimi lahko pripravimo 20 makronov. Mešanica za makrone odžene strah in trepet, ki ga ki ga pred pripravo makronov skoraj zagotovo začuti vsak slaščičar ali slaščičarka. 

Tokrat bomo pripravili makrone in jih napolnili z BAM čokoladno-lešnikovim namazom. Makroni bodo tako zaradi visoke vsebnosti lešnikov ter dodatka kakava v prahu, ki jih ima namaz, zelo bogatega čokoladno-lešnikovega okusa.

Čokoladno-lešnikov okus lahko zamenjamo tudi z:

Sestavine

Za pripravo makronov:

Navodila za pripravo

Za pripravo makronov:
1. Korak
250 g BAM mešanice za makrone zmešamo z 45 ml vode sobne temperature in naravnim barvilom. Če ne uporabimo barvila, 250 g BAM mešanice za makrone zmešamo s 50 ml vode sobne temperature. Mešanico in vodo nato pri visoki temperaturi stepamo pri približno 5 minut. Dodamo lahko tudi vodotopno barvilo: če uporabimo barvilo na vodni osnovi, odštejemo težo barvila od teže vode iz recepta.
2. Korak
Dobljeno zmes nadevamo v dresirno vrečko in na podlagi za peko makronov ali na peki papirju oblikujemo makrone. Polovičke makronov oblikujemo iz približno 10 g dobljene mase. Pripravljene polovičke makronov pustimo počivati 15-20 min, da se na površini naredi skorjica.
3. Korak
Polovičke makronov v pečici na 150˚C pečemo približno 15 do 18 minut. Pečene makrone odstranimo s podlage, ko so ohlajeni. Pripravljene makrone napolnimo z BAM čokoladno-lešnikovim namazom in polovičke "zlepimo skupaj".

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.