Makroni recept in nasveti, kako jih pripraviti

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 2
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

BAM mešanica za makrone ustvari ubogljivo testo, s katerimi lahko pripravimo 20 makronov. Mešanica za makrone odžene strah in trepet, ki ga pred pripravo makronov skoraj zagotovo začuti vsak slaščičar ali slaščičarka. Pripravo sladice, katero pripravimo s spoštovanjem, vanjo ugriznemo polni pričakovanj, si lahko zdaj poenostavimo. Priprava je popolnoma enostavna, saj ji moramo dodati le vodo. Univerzalna uporaba makronov kot samostojne sladice ali kot del dekoracije navduši še tako zahtevne brbončice.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Obstajata dve vrsti makronov. V slovenščini sicer poznamo le en izraz, v angleškem jeziku pa poznajo dva. "Macarons" je različica makronov, katere temelj so mandlji, "macaroons" pa je različica makronov, ki temelji na kokosovi osnovi. Naša BAM mešanica za makrone spada v prvo skupino, in sicer temelji na mandljevi osnovi.

Kaj pa sploh so makroni? Gre za francosko sladico, lahko bi ji rekli kar "občutljivi sendvič piškoti s hrustljavo zunanjostjo". Vsak makron ima svojo lupino, v kateri običajno čaka polnilo. A če lupine niso narejene pravilno in so votle, nas tudi dobro polnilo ne reši.

Popolno in enostavno pripravljene makrone lahko napolnite:

Sestavine

Za pripravo makronov:
  • 50 ml vode

Navodila za pripravo

Za pripravo makronov:
1. Korak
250 g BAM mešanice za makrone zmešamo s 50 ml vode sobne temperature. Mešanico in vodo nato pri visoki temperaturi stepamo pri približno 5 minut. Dodamo lahko tudi vodotopno barvilo: če uporabimo barvilo na vodni osnovi, odštejemo težo barvila od teže vode iz recepta.
2. Korak
Dobljeno zmes nadevamo v dresirno vrečko in na podlagi za peko makronov ali na peki papirju oblikujemo makrone. Polovičke makronov oblikujemo iz približno 10 g dobljene mase. Pripravljene polovičke makronov pustimo počivati 15-20 min, da se na površini naredi skorjica.
3. Korak
Polovičke makronov v pečici na 150˚C pečemo približno 15 do 18 minut. Pečene makrone odstranimo s podlage, ko so ohlajeni. Pripravljene makrone hranimo v hladilniku, lahko jih tudi zamrznemo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.