Magdalenice z mandlji in Ruby čokolado

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 8
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Ruby čokolada je največja novost v čokoladi v zadnjih 80 letih. Nastane iz kakavovih zrn s posebnim postopkom pa ohranja svojo roza barvo. Ruby ponuja močan senzorični občutek, popolnoma novo izkušnjo okusa: niti ni grenka, mlečna ali sladka, ampak jo sestavlja sveže jagodičasta sadnost in slasta gladkost.

Tokrat smo Ruby čokolado kot preliv uporabili v sočnih magdalenicah z mandljevo moko.

Sestavine

Sestavine za biskvit
Sestavine za preliv

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
V loncu na srednjem ognju stopite maslo. Segrevajte tako dolgo, dokler ne nastanejo pena in mehurčki. Med segrevanjem konstantno mešajte, maslo pa je pripravljeno, ko se na dnu posode začnejo nabirati majhni rjavi koščki, pena je rahlo zlato obarvana, maslo pa ima oreškast vonj.
2. Korak
Odstavite z ognja in prelijte v posodo in pustite, da se ohladi.
3. Korak
V ločeni posodi zmešajte moko, mandljevo moko in sol.
4. Korak
V ločeni posodi miksajte jajca, sladkor in vanilijo tako dolgo, da nastane bleda, puhasta in zračna zmes (5-7 minut). V zmes dodajte mešanico moke in z železno metlico premešajte.
5. Korak
Testo pokrijte in pustite počivati 1 uro na sobni temperaturi.
6. Korak
Ko je testo pripravljeno, segrejte pečico na 200 stopinj, naoljite pekač za magdalenice in ga na rahlo posujte z moko. V vsak modelček dajte za 1 jedilno žlico testa in pecite 8 - 10 minut oz. dokler ne postane lepo rumeno rjava.
7. Korak
Pustite, da se ohladijo, nato pa v mikrovalovki stopite čokolado in vanjo pomočite magdalenice. Odložite na rešetko, da odvečna čokolada odteče stran in po želji posujte z dodatki.
8. Korak
Nastale magdalenice so zaradi mandljev lepo sočne, zato jih lahko nekaj dni hranite v zaprti posodi!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.