Postopek priprave
1. Korak
V loncu na srednjem ognju stopite maslo. Segrevajte tako dolgo, dokler ne nastanejo pena in mehurčki. Med segrevanjem konstantno mešajte, maslo pa je pripravljeno, ko se na dnu posode začnejo nabirati majhni rjavi koščki, pena je rahlo zlato obarvana, maslo pa ima oreškast vonj.
2. Korak
Odstavite z ognja in prelijte v posodo in pustite, da se ohladi.
3. Korak
V ločeni posodi zmešajte moko, mandljevo moko in sol.
4. Korak
V ločeni posodi miksajte jajca, sladkor in vanilijo tako dolgo, da nastane bleda, puhasta in zračna zmes (5-7 minut). V zmes dodajte mešanico moke in z železno metlico premešajte.
5. Korak
Testo pokrijte in pustite počivati 1 uro na sobni temperaturi.
6. Korak
Ko je testo pripravljeno, segrejte pečico na 200 stopinj, naoljite pekač za magdalenice in ga na rahlo posujte z moko. V vsak modelček dajte za 1 jedilno žlico testa in pecite 8 - 10 minut oz. dokler ne postane lepo rumeno rjava.
7. Korak
Pustite, da se ohladijo, nato pa v mikrovalovki stopite čokolado in vanjo pomočite magdalenice. Odložite na rešetko, da odvečna čokolada odteče stran in po želji posujte z dodatki.
8. Korak
Nastale magdalenice so zaradi mandljev lepo sočne, zato jih lahko nekaj dni hranite v zaprti posodi!