Liofilizirane jagode v kremi

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 3
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

BAM liofilizirane jagode in sladka smetana ustvarita odlično jagodno kremo. Jagodno smetano lahko pripravimo iz svežih jagod ali uporabimo liofilizirane jagode. Obe različici imata neverjeten okus po jagodah in ustvarita puhasto jagodno kremo, ki jo lahko uporabite kot polnilo za dekoracija za torte, piškote, cheesecake in celo palačinke!

V ponudbo BAM izdelkov za peko smo dodali liofilizirane jagode. Zaradi oblike in arome lahko z njimi pripravite osvežilne pijače in navdušite na poletni zabavi. Liofilizirane jagode ob postopku liofilizacije ohranijo obliko, okus, barvo in aromo, kar podaljša rok uporabnosti, hkrati pa ne uniči vseh vitaminov in mineralov. 

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Ko pripravljamo jagodno kremo z liofiliziranimi jagodami, je postopek hitrejši od klasičnega, kjer za pripravo uporabimo sveže jagode. Okus bo ZELO podoben kremi iz svežih jagod, videz pa bo nekoliko drugačen. Pripravili smo recept, s katero lahko pripravimo jagodno kremo.

Sestavine

Za kremo z liofiliziranimi jagodami:
  • 115 g sladkorja v prahu

Navodila za pripravo

Za pripravo kreme z liofiliziranimi jagodami:
1. Korak
Liofilizirane jagode zdrobimo v prah.
2. Korak
V veliko skledo mešalnika dodamo jagodni prah, hladno sladko smetano in sladkor v prahu ter stepamo na visoki hitrosti, dokler ne nastane trd vrh. Pazimo, da uporabimo celotno količino sladkorja v prahu, saj ta pomaga stabilizirati stepeno smetano.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.