Limonina-vanilijeva tortica

Čas priprave 1 ura 30 min
Št. sestavin: 13
Težavnost

Recept za limonino-vanilijevo tortico je nastal v sodelovanju z BAMbastičnim izzivom. Tortica je lahka, brezglutenska in enostavna za pripravo. Je zelo osvežilna in odlična za posladek po kosilu, piknike ali rojstne dni. Vsi, ki obožujete svež okus po limoni in vaniliji boste navdušeni.

V naši zbirki čokoladnih receptov lahko najdete veliko različnih receptov za različne osvežilne torte, prebrskaj tukaj.

Sestavine

Sestavine za biskvit
  • 100 g mletih nesoljenih bučnic
  • 4 jajca
  • 4 žlice rjavega sladkorja ali kokosovega sladkorja
Sestavine za kremo
Dekoracija
  • Jagodičevje za okrasitev
  • Metini listi

Navodila za pripravo

Priprava biskvita
1. Korak
Pečico segrej na 180 stopinj. Najprej zmelji bučna semena. Nato loči rumenjake in beljake. Iz beljakov stepi čvrst sneg.
2. Korak
V drugi posodi stepi rumenjake, rjav sladkor in vanilijevo pasto. Stepaj 5-8 minut, da nastane puhasta zmes. Dodaj še nastrgano limonino lupinico in zmleta bučna semena.
3. Korak
Na koncu z lopatko počasi vpotegni še sneg beljakov. Za tortico potrebuješ 3 biskvite in vsakega je potrebno speči posebej, ker je biskvit zelo rahel in ga ni mogoče razrezati. Zato maso razdeli na 3 dele in 1/3 mase vlij v pekač obložen s peki papirjem in peci 8-10 minut. Ponovi še dvakrat.
Priprava kreme
1. Korak
Nad vodno kopeljo stopiš bele čokoladne kapljice. V drugi posodi zmešaj marscarpone sir, grški jogurt, sladkor, vanilijeva pasto in sok limone. Na koncu dodaj ohlajeno stopljeno čokolado.
Sastavljanje torte
1. Korak
Ko se biskviti ohladijo, na vsak bisvit namaži limonino-vanilijevo kremo. Torto poljubno okrasi z jagodičevjem, meto in nastrgano belo čokolado. Dober tek.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urška Petek

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.