Postopek priprave
1. Korak
Lističe želatine pripravimo po navodilu proizvajalca (v hladni vodi, pribl. 7 minut).
2. Korak
Med tem časom si pripravimo sladko smetano, ki ji dodamo sladkor in segrevamo toliko časa, da se ob robu posode pričnejo tvorit mehurčki. Smetana naj ne zavre, ampak le rahlo brbota. Kuhamo 5-7 minut, toliko da se nekoliko zgosti.
3. Korak
Ko je želatina pripravljena jo dobro ožamemo in dodamo k vroči smetani. Mešamo, da se vsa želatina
4. Korak
Odstavimo in smetano skozi cedilo prelijemo v večjo posodo (tako se bo hitreje ohladila).
5. Korak
Ko se smetana ohladi na sobno temperaturo ji dodamo lešnikov namaz in maskarpone sir. Mešamo rahlo z lopatico, da bo krema čim bolj rahla.
6. Korak
Kremo nadevamo v pripravljene kozarčke in pustimo, da se učvrsti (vsaj tri ure oz. še bolje preko noči).
7. Korak
Pripravljeno lešnikovo panna cotto sem dopolnila še z ganachem temne čokolade in praženimi sekljanimi lešniki.
8. Korak
Ganache pripravimo tako, da segrejemo sladko smetano (toliko, da se ob robu kozice pričnejo tvorit mehurčki) in ji dodamo temno čokolado. Odstavimo in počakamo, da se prične čokolada raztapljati. Premešamo, da dobimo gladko čokoladno kremo, ki jo enakomerno prelijemo na pripravljeno panna cotto. Posujemo jo s sekljanimi praženimi lešniki in po želji še dodatno okrasimo. Postrežemo ohlajeno.