Lešnikova panna cotta

Čas priprave 45 min
Št. sestavin: 9
Težavnost

Recept za okusno panna cotto z lešnikovim namazom by Mojačokolada.si. Namaz vsebuje vsaj 55% odličnih praženih lešnikov iz Piemonta, ki so znani po resnično bogatem lešnikovem okusu, ki zaznamuje ta namaz. Namaz je izdelan po odličnem receptu, ki ustvari kremast in gladek namaz polnega okusa. Nepozabno sladko doživetje! Namaz ne vsebuje palmovega olja in je BREZ glutena. Idealen je za pripravo vrhunskih slaščic, kot nalašč je tudi za polnjenje rogljičkov, pit in drugih peciv.

Recept je nastal v sodelovanju z gurmanijekartako.

Sestavine

Sestavine za nadev
  • 4 lističi želatine
  • 150 g maskarpone sira
Sestavine za preliv
Sastojci za nadjev
  • 4 listića želatine

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Lističe želatine pripravimo po navodilu proizvajalca (v hladni vodi, pribl. 7 minut).
2. Korak
Med tem časom si pripravimo sladko smetano, ki ji dodamo sladkor in segrevamo toliko časa, da se ob robu posode pričnejo tvorit mehurčki. Smetana naj ne zavre, ampak le rahlo brbota. Kuhamo 5-7 minut, toliko da se nekoliko zgosti.
3. Korak
Ko je želatina pripravljena jo dobro ožamemo in dodamo k vroči smetani. Mešamo, da se vsa želatina
4. Korak
Odstavimo in smetano skozi cedilo prelijemo v večjo posodo (tako se bo hitreje ohladila).
5. Korak
Ko se smetana ohladi na sobno temperaturo ji dodamo lešnikov namaz in maskarpone sir. Mešamo rahlo z lopatico, da bo krema čim bolj rahla.
6. Korak
Kremo nadevamo v pripravljene kozarčke in pustimo, da se učvrsti (vsaj tri ure oz. še bolje preko noči).
7. Korak
Pripravljeno lešnikovo panna cotto sem dopolnila še z ganachem temne čokolade in praženimi sekljanimi lešniki.
8. Korak
Ganache pripravimo tako, da segrejemo sladko smetano (toliko, da se ob robu kozice pričnejo tvorit mehurčki) in ji dodamo temno čokolado. Odstavimo in počakamo, da se prične čokolada raztapljati. Premešamo, da dobimo gladko čokoladno kremo, ki jo enakomerno prelijemo na pripravljeno panna cotto. Posujemo jo s sekljanimi praženimi lešniki in po želji še dodatno okrasimo. Postrežemo ohlajeno.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.