Lešnikova kremna torta

Čas priprave 1 ura
Št. sestavin: 7
Težavnost

Mislim, da bo recept za odlično lešnikovo kremno torto s preprosto pripravo in splošno priljubljenim okusom in kremasto teksturo, ki jo ustvari lešnikov namaz, postala vaš nov vsakdanji recept. Seveda pa lahko torto uporabite tudi rojstnodnevno sladico, obletnico ali druga praznovanja. Z drugimi besedami, naredite torto po tem receptu in takoj pridobite milijon prijateljev!

ČOKO-nasvet: preverite, kako lahko lešnikov namaz uporabite še v enostavnejšem receptu.

Sestavine

Sestavine za lešnikovo torto
  • 100g sladkorja
  • 100ml mleka
  • 12g kvasa v prahu

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Najprej razbijte jajca.. Nato v skledo dodajte sladkor in mešajte približno pet minut. Enotni masi primešajte lešnikov namaz in nato nadaljujte z mešanjem.
2. Korak
V posebni posodi zmešajte kvas, moko in škrob. Mešanico suhih sestavin nato vmešajte v mešanico z jajci, lešnikovim namazom in sladkorjem. Dodajajte malo mleka in mešajte toliko časa, da dobite enotno zmes.
3. Korak
Namasite pekač za torto (sestavine so za pekač s premerom 18cm) in pečico ogrejte na 180 stopinj. Ko je pečica segreta, vanjo položite pekač s pripravljeno maso za torto in pecite približno 45 minut, odvisno od pečice. Če je biskvit pečen, preverite tako, da v testo zapičite zobotrebec in če je le ta suh, je biskvit pečen.
4. Korak
Čeprav bo težko, pred serviranjem počakajte, da se torta ohladi. Pa dober tek!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.