Ledena torta

Čas priprave 2 uri
Št. sestavin: 14
Težavnost

Ledena torta, kot iz najboljših slaščičarn! Čeprav se ji reče ledena torta, še ne pomeni, da je vezana samo na tople letne čase. Pripraviš jo lahko kadarkoli, pravi Katja, avtorica recepta. Hvala, da si v sklopi BAMbastičnega slaščičarskega tečaja z nami delila recept!

Sicer pa je torta kot takšna primerna za več različnih priložnosti. Različne vrste tort najdeš TUKAJ.

Sestavine

Sestavine
  • 5 jajc
  • 20 dag sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
Krema
  • 4 cela jajca
  • 20 dag sladkorja v prahu
Dodatki
  • 3 banane ali 20 dag malin
  • 1 liter smetane za stepanje ne rastlinske
  • 16 lističov želatine

Navodila za pripravo

Priprava biskvita
1. Korak
Rumenjake penasto vmešamo s sladkorjem, posebej zmešamo beljake v trd sneg, maso nato zdržimo in rahlo primešamo lešnike. Damo peči v okrogel tortni model, ali pravokoten pekač s snemljivim obodom. Pečemo cca 10 min na 200 stopinj.
Priprava kreme
1. Korak
Nad soparo kuhamo 4 cela jajca, 20 dag sladkorja v prahu, 12,5dag masla. Na začetku mešamo, da se vse sestavine povežejo, kuhamo na sopari, ne sme zavreti, večkrat premešamo, kuhamo cca 20 min. Nato to maso ohladimo. Ohlajen biskvit obložimo z rezinami banan cca 3. banane ali obložimo z malinami ( lahko zmrzjene ali sveže), kisle maline malo razbijejo sladkobo kreme, banane pa imajo radi otroci. Ohlajeno maso razpolovimo. Pripravimo čokoladko kremo: v cca o,5 dcl hladne vode namočimo 8 listov želatine, vmes stepemo 0,5l smetane, pripravimo 15 dag temne čokolade bam, katero stopimo nad soparo. Želatino po cca 5 minutah z rokami pregnetemo (jaz jo na majhnem ognu ob mešanju razstopim). V smetano rahlo zlijemo polovico ohlajene jajčne kreme, stopljeno čokolado, rum po okusu, lahko ga tudi izpustimo in primešamo želatino. Maslo zmešamo v enotno zmes in vlijemo v tortni model, hladimo vsaj 20 min, predno vlijemo belo kremo. Pripravimo belo kremo: želatino po enakem postopku, 0,5l stepene smetane, nad soparo stopimo 15 dag bele čokolade BAM. V smetano rahlo primešamo drugo polovico jajčne zmesi, stopljeno čokolado in želatino, po želji dodamo še malo vaniljijeve paste,belo čokolado lahko tudi izpustimo, ker, je krema samo po sebi zelo dobra z jajčno zmesjo. Nežno vlijemo na rjavo plast. Torta naj se hladi vsaj nekaj ur, predno jo po želji okrasimo. Preden odstranimo obod torte, jo ob robu rahlo zarežemo ob robu oboda. Odstranimo obod in okrasimo. Prelijemo s čokolado rjavo čokolado, belo ali jagodno BAM. Potrebujemo cca 1,5 dcl smetane in 15 dag poljubne čokolade BAM. Čokolado s smetano stopimo nad soparo in prelijemo torto. Poljubno lahko dodamo sadje ali drugo dekoracijo

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Katja

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.