Ledena Rafaello Torta

Čas priprave 1 ura
Št. sestavin: 15
Težavnost

Ledena kokosova Rafaelo torta. Pripravljena enostavno, hitro, z le nekaj osnovnimi sestavinami, za piko na i pa poskrbi BAM beli kokosov namaz, ki povprečno sladico spremeni v božansko.

ČOKO-recept: pripravite sladke Raffaello kroglice kar sami!

Sestavine

Sestavine za biskvit
  • 3 jajca - ločena na rumenjake in beljake
  • 50g sladkorja
  • 125g bele moke tip 500
  • pol zavojčka pecilnega praška
Sestavine za kokosovo kremo
Sestavine za kremo

Navodila za pripravo

Postopek priprave biskvita
1. Korak
Pečico segrejte na 180 stopinj.
2. Korak
V posodo presejte moko in pecilni prašek.
3. Korak
V ločeni posodi stepite beljake v trden sneg.
4. Korak
V ločeni posodi zmešajte rumenjake, sladkor in vaniljevo pasto. Z ročnim mešalnikom na višji hitrosti mešajte tako dolgo, da postane zmes gladka, puhasta in svetla (približno 4 minute).
5. Korak
Dodajte olje in mleko/vodo ter premešajte.
6. Korak
Postopoma, med stalnim mešanjem, dodajajte mešanico moke in pecilnega praška. Mešajte tako dolgo, da nastane gladka zmes brez grudic.
7. Korak
Nato s silikonsko lopatico počasi vmešajte beljakov sneg in ga nežno mešajte, brez da iz njega izpustite ves zrak. Najlažje je tako, da z lopatico potegnete po dnu in zmes privzdignete. Tako nadaljujete, dokler ne nastane enotna zmes.
8. Korak
Biskvit prelijte v pekač (premera 18cm), obložen s papirjem za peko, in pecite 30 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa. Pustite, da se popolnoma ohladi, nato odrežite vrhnji del biskvita, da nastane ravna površina. Postavite nazaj v pekač ali v model za oblikovanje torte.
Postopek priprave kokosove kreme
1. Korak
Smetano in želatino stepajte v veliki posodi tako dolgo, da nastane sneg oz. trdna stepena smetana. Dodajte stopljeno, ohlajeno belo čokolado, kokosovo moko in kokosov namaz ter premešajte, da se vse združi v enotno zmes brez grudic.
2. Korak
Kremo razporedite po ohlajenem biskvitu in postavite v hladilnik za vsaj 5 ur ali kar čez noč nato pa pripravite še čokoladni preliv.
Priprava preliva
1. Korak
Belo čokolado stopite na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici. Pustite, da se malo ohladi. Medtem na srednjem ognju segrejte smetano in odstranite preden zavre. Nato jo postopoma prilivajte k stopljeni čokoladi in vmes stalno mešajte. Dodajte kokosov namaz in dobro premešajte. Masa se bo mogoče na začetku zelo zgostila, nato pa popustila in se združila v enotno zmes. Po potrebi dodajte še malo smetane, dokler ne dobite gladkega, gostega preliva.
2. Korak
Ohlajeno ledeno torto previdno odstranite iz modela oz. pekača in postavite na rešetko za hlajenje. Prelijte s pripravljenim prelivom in posujte z mandlji v lističih ter grobo kokosovo moko.
3. Korak
Torta je najboljša, kadar je postrežena ledena oz. hladna, torej direktno iz hladilnika!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Nina Sakine Zorčič

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.