Krhki piškoti s pistacijinim namazom

Št. sestavin: 8
Težavnost

Pistacijin namaz by Mojačokolada.si bo navdušil vse ljubitelje pistacij, saj je naš pistacijin namaz izredno kremen in pravega pistacijinega okusa. Vsebuje vsaj 50% pistacij fino zmletih v pistacijino pasto, ki ustvari čudovito delikatno in kremasto osnovo za ta namaz. Namaz je idealen za pripravo vrhunskih slaščic, kot nalašč je tudi za polnjenje rogljičkov, pit in drugih peciv. Tokrat smo pripravili recept za krhke piškote s pistacijinim namazom.

Sestavine

Sestavine
  • 80g pistacije moke
  • 1 jajce
  • 100 g sladkorja
  • 240 g moke
Sestavine za nadev

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Pečico ogrejte na 180 stopinj. V skledi stepite jajce z vilicami, nato dodajte pistacijino moko in premešajte, da dobite gladko zmes.
2. Korak
V drugo posodo vsujte 240 g moke, čajno žličko kvasa, 100 g sladkorja in mešajte, da dobite gladko zmes.
3. Korak
Združite obe mešanici in dodajte eno žlico pistacijinega namaza in 50 g vode. Mešajte, da dobite enotno zmes.
4. Korak
Nato testo zavijte v plastično folijo za živila in pustite 2 uri počivati ​​v hladilniku.
5. Korak
Testo nato razvaljajte z valjarjem na debelino približno 0,6 cm. S pomočjo šablone ustvarite kroge in vsakega napolnite z 1 žlico pistacijinega namaza. Zaprite jih tako, da dodate drugo plast na in nato oba dela zatesnite tako, da robove stisnete s prsti ali vilicami.
6. Korak
Pecite 15 minut na 180 stopinj.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.