Kokosovi razpokančki

Čas priprave 1 ura
Št. sestavin: 6
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Kokosovi razpokančki naj bodo vaša naslednja sladica. Zakaj? Povemo vam vsaj tri razloge: pred peko testa ni potrebno hladiti kot je to eden izmed obveznih dejavnikov pri večini receptov za peko piškotov. Za pripravo kokosovih razpokančkov ne potrebujete jajc, zato je recept primeren tudi za tiste z zdravstvenimi omejitvami. Ker pa je njihova priprava tako enostavna in hitra, jih lahko brez težav podarite ljubiteljem kokosa.

Za pripravo kokosovih razpokančkov potrebujete le šest sestavin: moko, sladkor, kremni sir ali mascarpone, kokosovo moko, maslo in kokosov ekstrat. Kokosov ekstrakt lahko pripravite sami:  v kozarec s pokrovom dajte ½ skodelice svežega ali posušene lističe kokosa in ½ skodelice ruma ali vodke, zaprite pokrov in hranite na temnem mestu. Pustite, da "zori" vsaj en teden. Enkrat na dan ga dobro pretresite, saj tako pospešite proces priprave.

BAM nasvet: pred začetkom se prepričajte, da sta maslo in kremni sir oziroma mascarpone ogreta na sobno temperaturo, sicer se z drugimi sestavinami ne bosta povezala tako enostavno kot bi se morala. Ta nasvet upoštevajte še POSEBNO, če boste maso za kokosove razpokančke pripravljali brez mešalnika.

Pripravo kokosovih razpokančkov pa si lahko poenostavite tudi z BAM belim kokosovim namazom. Vsebuje mandlje in kokos, ki skupaj fino zmleta v kremasto pasto, ustvarjata čudovito strukturo in kremoznost namaza. Kot takšen je primeren za pripravo raznih sladic in piškotov.

Poleg kokosovih razpokančkov lahko pripravite tudi:

Sestavine

Za kokosove razpokančke
  • 6 žlic masla, sobne temperature
  • 4 žlice kremnega sira ali mascarpone, sobne temperature
  • 150 g sladkorja

Navodila za pripravo

Za pripravo kokosovih razpokančkov
1. Korak
Segrejte pečico, rešetka na kateri se bodo pekli piškoti naj bo na sredini, na 180 °C. V mešalnik dodajte maslo in kremni sir ali mascarpone sobne temperature, sladkor, moko, kokosove kosmiče in kokosov ekstrakt oziroma BAM beli kokosov namaz (če ga uporabljate). Mešajte toliko časa, da se sestavine povežejo medseboj in nastane gladko testo. Če delate brez kuhinjskega robota, zmešajte maslo in kremni sir s pomočjo vilic ali rezalnika za testo. Dodajte sladkor, moko, kokosove kosmiče in kokosov ekstrakt oziroma BAM beli kokosov namaz (če ju boste uporabili) ter mešajte, dokler ne nastane gladko testo.
2. Korak
Pekač obložite s peki papirjem ali silikonsko podlogo. Zajemite 1 žlico testa in ga z rokami oblikujte v kroglo in položite na pekač, vsakega približno 1 cm narazen. Ponavljajte, dokler ni več testa.
3. Korak
Pecite med 13 do 15 minut oziroma dokler robovi niso samo zlati. Pustite, da se piškoti ohladijo na pekaču, nato jih položite na hladilno rešetko.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.