Klasična čokoladna torta

Čas priprave 45 min
Št. sestavin: 13
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Iščete najboljši recept za čokoladno torto? Potem ste na pravem mestu! Pripravili smo recept za najboljšo čokoladno torto, kar ste jih kdaj okusili.

Ena od sestavin, zaradi katerih je ta recept za torto res zaživel, je dodatek espressa v prahu tako v čokoladno torto kot v čokoladno glazuro. Če pri peki s čokolado še niste poskusili dodati vsaj malo espressa, bi res morali. Espresso deluje tako, da dvigne okuse na približno enak način kot BAM vanilijeva pasta.

Torej, če imate med vami ljubitelja čokoladnih tort, jim pripravite klasično čokoladno torto. Če so imeli slab dan, je to zagotovo nekaj, kar jim ga bo polepšalo.

BAM nasvet: za puhast biskvit uporabite jajca sobne temperature.

Klasični čokoladni torti lahko dodate tudi kremni sir in pripravite čokoladno kremno cheesecake torto, lahko ji dodate še nekaj BAM čokoladno-lešnikovega namaza in pripravite Ferrero torto.

Sestavine

Za klasično čokoladno torto
  • 280 g moke
  • 400 g sladkorja
  • 75 g BAM kakava v prahu
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 1 1/2 čajna žlička sode bikarbone
  • ščep soli
Za preliv

Navodila za pripravo

Priprava biskvita
1. Korak
Pečico segrejte na 180°C. Dva pekača premera 23 cm namastite z maslom.
2. Korak
V veliko skledo dodajte moko, sladkor, BAM kakav v prahu, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in espresso v prahu. Premešajte, da se sestavine povežejo. Mešanici moke dodajte mleko, olje, jajca in BAM vanilijevo pasto ter mešajte na srednji hitrosti, da se sestavine ponovno premešajo. Zmanjšajte hitrost in v testo za torto previdno dodajte vrelo vodo in mešajte toliko časa, da dobite enotno zmes.
3. Korak
Testo za torte enakomerno porazdelite v oba pripravljena tortna pekača. Pecite 30-35 minut, dokler zobotrebec ali tester za torte, vstavljen v sredino čokoladne torte, ni čist. Odstranite iz pečice in pustite, da se ohladi približno 10 minut, nato torti odstranite iz pekača in popolnoma ohladite.
Postrežba in dekoracija
1. Korak
Pripravite čokoladni ganache in okrasite torto. Čokoladni ganache lahko uporabite tudi kot čokoladno kremo in ga dodate med pečeni plati čokoladne torte. Pa dober tek!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.