Kinderbueno-misu

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 8
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Postopek je zelo enostaven. Kuhano kavo zmešamo z mlekom v posodi, ki bo dovolj velika, da vanjo pomočimo piškote. Nato zamešamo kremo iz mascarponeja, polovice stepene smetane in lešnikovih namazov. Čokoladice nasekljamo na drobne koščke in jih postavimo na stran. Nato začnemo zlagati sladico- namočimo piškote in jih položimo na dno pekača. Nanje namažemo 1/3 kreme ter nanjo posujemo nekaj koščkov čokoladic. Nato postopek ponovimo, dokler ne končamo s 3/3 kreme. Nanjo namažemo še stepeno smetano in po njej po želji posujemo kakav.
Dober tek!

Recept je nastal v sklopu BAMbastičnega izziva, hvala za recept, Tadeja! V naši zbirski receptov pa se najde še veliko recpetov za tiramisuje, med drugim tudi za pistacijin tiramisu!

Sestavine

Sestavine
  • 2 dl kuhane kave
  • 2 dl mleka
  • 1 paket savoiardi piškotov
  • 0,5kg mascarpone

Navodila za pripravo

Splošno
1. Korak
1. Kuhano kavo in mleko zmešamo v eni posodi
2. Korak
2. Mascarpone, polovico stepene smetane in namaze zmešamo v kremo in jo postavimo na stran
3. Korak
3. Nasekljamo čokoladice
4. Korak
4. Začnemo zlagati- namočimo piškote za dno
5. Korak
5. Nanje namažemo 1/3 kreme in nanjo posujemo nekaj čokoladic
6. Korak
6. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vse kreme
7. Korak
7. Na vrh namažemo stepeno smetano in po njej (po želji) posujemo kakav

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Tadeja

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.