Kinder bueno doughnuts

Čas priprave 1 ura 30 min
Št. sestavin: 12
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Recept je nastal v sodelovanju z BAMbastičnim izzivom. Avtor recepta z nami deli recept za odlične kinder bueno krofe. To so tisti majhni krofi, ki se odlično priležejo ob prvi jutranji skodelice kave ali čaja. Priprava je dokaj enostavna, okus pa božanski. Kremna sredica, katere glavni igralec je BAM lešnikov namaz, se odlično povežejo s stopljeno BAM mlečno čokolado in kokosovim maslom. Za dekoracijo lahko uporabite BAM belo stopljeno čokolado in jih popišete, lahko pa jim dodate BAM čokoladni crispy mix. Deljen recept je primeren za 24 kos krofov.

BAM lešnikov namaz se odlično znajde še v drugih sladicah, kot sta lešnikova rolada ali kinderbueno-misu, recepta najdeš tukaj.

Sestavine

Sestavine

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Jajca in maslo stepamo da dobimo lepo maso. Dodamo še kislo smetano (ali jogurt) in zopet dobro premešamo.
2. Korak
Dodamo sladkor v katerega smo zmešali vanilijev sladkor. Dobro premešamo.
3. Korak
Na koncu dodamo še moko v katero smo zmešali pecilni prašek in zopet dobro premešamo.
4. Korak
Pekač za doughnutse namažemo z margarino. V dresirno vrečko nalijemo maso in jo počasi vlivamo v pekač. Napolnimo samo 1/3 pekača, saj doughnutsi med peko narastejo in ne bodo tako lepi, če bo mase preveč.
5. Korak
Pečico segrejemo na 170 stopinj celzija in dougnutse pečemo približno 10 minut oz tako dolgo, da so zlato rumeno pečeni. Jaz sem preverila če so pečeni z zobotrebcem.
6. Korak
Ko so pečeni jih stresemo iz pekača in napolnimo z lešnikovim namazom.
7. Korak
Ko smo napolnili vse dougnutse nad paro stopimo čokolado v kateri smo dali kokosovo maslo. Ko je čokolada stopljena, vanjo pomočimo dougnutse in pustimo, da se čokolada malo strdi.
8. Korak
Ko je čokolada strjena nad paro stopimo še belo čokolado in nanjo narisemo lise. Lahko čez cel krof ali pa samo do polovice. Na vsak doughnut damo še kinder čokoladico in postrežemo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Čokoholik

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.