Kinder bueno cheesecake

Čas priprave 6 ur 15 min
Št. sestavin: 12
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(8)

Zagotovo ste že pripravljali Kinder bueno torto, ki z neverjetnim okusom navduši prav vsakega, ki jo dobi na krožnik. Tokrat pa smo pripravili recept za neverjetno okusen Kinder Bueno cheesecake! Tako je, Kinder bueno cheesecake pripraviš brez peke.

Cheesecake tortica z prizanesljivim nadevom Kinder bueno, maslenimi piškoti in zdrobljeno osnovo Kinder bueno čokoladic. Priprava je popolnoma enostavna, okus pa božanski. V kremo Kinder bueno cheesecake tortice lahko dodamo tudi BAM lešnikov namaz, z ravno pravšnjo kombinacija lešnikov, kremastega mleka in trsnega sladkorja. Kombinacija ustvari odličen in okusen lešnikov namaz, ki bo prvi žlici takoj spomni na okus slavnih Kinder bueno čokoladic.

BAM nasvet: pri stepanju sladke smetane uporabite res dobro ohlajeno smetano, saj se bo ta stepla hitreje in pri tem ne boste imeli težav.

Ljubitelji Kinder bueno čokoladic pripravite še:

Ali pa se odločite za cheesecake s čokoladnim ganachem. Recept čaka tukaj.

Sestavine

Za piškotno dno
  • 300 g maslenih piškotov
  • 130 g neslanega masla
  • 1 Kinder Bueno čokoladica (štiri tablice)
Za kinder bueno kremo
  • 600 g mascarpone sira
  • 300 ml sladke smetane
  • 100 g sladkorja v prahu
Dekoracija
  • 1 bela Kinder bueno čokoladica
  • 1 Kinder bueno čokoladica

Navodila za pripravo

Za pripravo piškotnega dna
1. Korak
Pekač za peko obložite s papirjem za peko. Piškote razdrobite skupaj s Kinder bueno čokoladicami. Zdrobljeno piškotno dno prestavite v posodo in mu dodajte rahko ohlajeno stopljeno maslo. Dobro premešajte in prestavite v pekač. Piškotno mešanico z vilico enakomerno potlačite ob dno pekača. Piškotno dno naj se ohlaja, v tem času pa pripravite kremo iz Kinder bueno čokoladic.
Priprava kinder bueno kreme
1. Korak
Za nadev najprej stepite sladko smetano, sladkor v prahu in kremni sir. Na najvišji hitrosti stepajte toliko časa, da se zmes ne zgosti oziroma se na njej ne začnejo delati vrhovi. Kinder čokolado stopite in pustite, da se ohladi. V stopljeno Kinder bueno čokolado dodajte BAM lešnikov namaz in BAM vanilijevo pasto. Vse skupaj dodajte k mešanici smetane. Mešajte toliko časa, da se sestavine povežejo medseboj.
Sestavljanje cheesecake tortice
1. Korak
Kremo s Kinder bueno čokolado enakomerno razporedite po pripravljenem piškotnem dnu. Vse skupaj v hladilniku ohlajajte vsaj šest ur, najbolje, da se Kinder bueno brez peke ohlaja čez noč.
Dekoracija
1. Korak
Ko se Kinder bueno ohladi, pripravite dekoracijo. Nad vodno kopeljo stopite belo in mlečno čokolado v dveh ločenih posodah. Z čajno žličko pokapajte mlečno čokolado in nato belo čokolado, da ustvarite marmorni vzorec. Dodajte še Kinder bueno čokoladice in postrezite!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.