Priprava piškotnega dna
1. Korak
Piškote zmeljite v blenderju, dokler ne dobite pesku podobne teksture. Dodajte ostale sestavine in dobro premešajte. V rahlo naoljenem pekaču premera 18cm oblikujte ravno dno in pustite na strani, medtem ko pripravite kreme.
Priprava kreme
1. Korak
Sestavine zmešajte in pustite stati 2 minuti. Jaz sem kremo naredila dokaj gosto, ampak še vseeno mazljivo, saj se kasneje v hladilniku še dodatni strdi. Kremo premažite po piškotnem dnu, vendar pustite 1 cm do roba nenamazan.
Priprava karamele
1. Korak
Sladko smetano in kokosov sladkor zavrite na srednjem ognju. Ko zavre, malo znižajte ogenj in pustite, da se kuha dokler se malo ne zgosti. Vmes redno mešajte. Po nekje 15 minutah, bi se zmes že morala malo zgostiti, zato vanjo presejte škrob in dodajte čokolado. Vse premešajte in pustite, da se na nizkem ognju kuha še nekaj minut, dokler čokolada ni stopljena, masa za zgoščena. Dobljeno karamelo prelijte po piškotnem dnu in vanilijevi kremi tako, da oboje popolnoma prekrije. Postavite v hladilnil za vsaj 15 minut in vmes pripravite ganache.
Priprava preliva in dekoracija
1. Korak
Sladko smetano segrejte na nizkem ognju in tik prek vretjem odstavite, dodajte čokolado in mešajte tako dolgo, da se čokolada popolnoma raztopi. Pustite, da se rahlo ohladi, dodajte pumpico vanilijeve paste in karamelne crispy-je ter premešajte. Prelijte po plasti karamele, po želji dodatno posujte s karamel crispy-ji in postavite v hladilnik za vsaj 3 ure oz. dokler se vse plasti ne strdijo. Jaz sem jo pustila kar čez noč, da se vse plasti lepo strdijo in je rezanje bistveno lažje.