Karamelna jabolčna sladica v kozarčku

Čas priprave 1 ura 30 min
Št. sestavin: 20
Težavnost

Karamelna jabolčna sladica v kozarčku bo očarala s pregrešno dobrimi jesenskimi okusi. Kozarček je sestavljen iz drobljenca, jabolčne kreme, jabolčne solate in kreme iz zlate karamelne čokolade. Kombinacija, ki bo navdušila še tiste, ki niso največji ljubitelji sladic.

 

Sestavine

Sestavine za drobljenec
  • 75 g masla
  • 75 g rjavega sladkorja
  • 65 g moke
Sestavine za jabolčno kremo
  • 4 g mlete bele želatine
  • 20 g vode
  • limonina lupinica
  • 150 g jabolčnega pireja
  • 300 g sladke smetane
  • 240 g kondenziranega mleka
  • 55 g jajčnih rumenjakov
  • 55 g sladkorja
Sestavine za jabolčno solato
  • 100 g ananasa
  • 200 g jabolk
  • 3 pasijonke
  • limonina lupinica
Sestavine za karamelno kremo
  • 120 g mleka
  • 120 g smetane

Navodila za pripravo

Postopek priprave drobljenca
1. Korak
Pečico segrejemo na 175°C.
2. Korak
Vse sestavine zmešamo skupaj in jih drobimo med dlanmi, da dobimo drobtine.
3. Korak
Razporedimo jih po pekaču obloženem s peki papirjem.
4. Korak
Pečemo jih 15-20 minut, da se obarvajo zlato-rjavo.
5. Korak
Pečen drobljenec ohladimo.
Postopek priprave jabolčne kreme
1. Korak
Želatino in vodo zmešamo skupaj in pustimo 5 minut, da želatina nabrekne.
2. Korak
Jabolčnemu pireju dodamo limonino lupinico in ga pokuhamo.
3. Korak
Sladko smetano stepemo in ji primešamo kondenzirano mleko.
4. Korak
Želatino raztopimo in jo vmešamo v jabolčni pire.
5. Korak
Tretjino kreme narahlo vmešamo k jabolčnemu pireju.
6. Korak
Nato dodamo še preostalo kremo in nežno mešamo do enotne kreme.
Postopek priprave jabolčne solate
1. Korak
Ananas in jabolka narežemo na manjše kocke.
2. Korak
Pasijonko zmešamo z limonino lupinico ter preostalim sadjem.
Postopek priprave karamelne kreme
1. Korak
Mleko in smetano segrevamo do vretja.
2. Korak
Jajčne rumenjake in sladkor stepamo, dokler se ne povežejo med seboj.
3. Korak
Vročo mlečno mešanico vlijemo k rumenjakom.
4. Korak
Vse skupaj damo v kozico in kuhamo, da se krema zgosti.
5. Korak
Zgoščeno kremo prelijemo po koščkih čokolade in mešamo do enotne kreme.
Sestavljanje sladice
1. Korak
Polovico jabolčne solate damo na dno kozarčkov.
2. Korak
Nato dodamo karamelno in jabolčno kremo.
3. Korak
Na vrh damo drugo polovico jabolčne solate in drobljenec.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Toliko čokolad, da te spravijo ob pamet.

Ne zamudi čokoladnih novosti in novitet.