Japanese cheesecake ali japonski cheesecake

Čas priprave 1 ura 30 min
Št. sestavin: 3
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(5)

Lahek in puhast japonski cheesecake je okusno darilo za prave ljubitelje osvežilne cheesecake torte. Gre za kombinacijo kremnega sira in zračnega soufleja. Recept za japonski cheesecake je pred nekaj leti s posnetkom obnorel ves svet. Japonska YouTuberka Ochikeron je navdušila z receptom, ki vsebuje samo tri sestavine, s katerimi lahko pripraviš sladico, ki po strukturi stoji med torto in puhastim soufflejem. Sestavljena je iz bele čokolade, jajc in kremnega sira.

Ljubitelji cheesecake sladic lahko pripravite tudi cheesecake v kozarcu, cheesecake s čokoladnim ganachem ali pa se lahko sprehodite med našo zbirko receptov in poiščete svojo kombinacijo! 

Sestavine

Sestavine za biskvit
  • 6 velikih jajc sobne temperature in ločenih na beljake in rumenjake

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Pečico segrej na 170 stopinj Celzija. Dno pekača za torte s premerom 20 cm obloži s papirjem za peko. Na stranice pekača dodaj papir za peko, katerega prej premažeš z maslom, saj bo drugače bo prijel na stranice pekača. Pekač, v katerem se bo pekel cheesecake, z dodatno folijo zaščiti tako, da pri peki voda ne bo prišla do pripravljene zmesi.
2. Korak
BAM belo čokolado dodaj v srednje toplotno odporno posodo in jo raztopi nad vodno kopeljo. Med samim topljenjem mešaj. Belo čokolado ohladi in ji dodaj kremni sir.
3. Korak
Pusti, da se mešanica ohladi, nato dodaj rumenjake in mešaj toliko časa, da dobiš enotno zmes.
4. Korak
Z električnim mešalnikom na visoki hitrosti stepi beljake v drugi večji posodi, dokler na mešanici ne nastanejo trdni vrhovi.
5. Korak
Manjši del beljakov dodaj k že pripravljeni mešanici bele čokolade in mešaj, dokler masa ne postane rahlo svetla. Nežno dodaj še preostale beljake, dokler ne dobiš enotne zmesi.
6. Korak
Testo vlij v pripravljen pekač. Peke se loti tako, da pekač s pripravljeno zmesjo položiš v večji pekač v katerega je dodana topla voda. Voda naj doseže polovico stranic pekača.
7. Korak
Peci cheesecake med 40 do 45 minut. Izklopi pečico in pusti posodo v pečici še dodatnih 15 minut. Nato posodo s cheesecakom prestavi na rešetko in pusti, da se popolnoma ohladi. Odstrani torto iz pekača, jo prestavi na krožnik in dobro ohladi. Najbolje, da se hladi čez noč ali pa vsaj štiri ure.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.