Išlerji malo drugače

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 9
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Poznate išlerje, slastne krhke orehove piškote z ilirskobistriškega konca, polnjene z mehko čokoladno kremo? No, mi vam tokrat predstavljamo recept za malo drugačne išlerje – polnjene z lešnikovim namazom, ki so naravnost za prste obliznit!

Recept 

Pripomočki:
- večja posoda
- spatula
- električni mešalnik
- žlica ali okrogel modelček za piškote
- pekač
- papir za peko

Sestavine

Sestavine za išlerje
  • 3 jajca
  • 40 dag moke
  • 2 dl olja
  • 150 g rjavega sladkorja
  • 1 vanilin sladkor

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Najprej v posodi zmešajte moko in pecilni prašek ter nato dodajte olje, jajca, rjavi sladkor, vanilin sladkor in ščepec soli. Sestavine dobro zmešajte z električnim mešalnikom, da nastane gladka zmes.
2. Korak
Nastalo zmes gnetite na delovni površini toliko časa, da nastane gladko testo. Ovijte ga v prozorno folijo za živila in za pol ure postavite v hladilnik, da počiva.
3. Korak
Testo na tanko razvaljajte, nato pa z žlico ali okroglim modelčkom za piškote po pekaču, prekritemu s papirjem za peko, oblikujte piškote.
4. Korak
Pecite jih približno 10 minut pri temperaturi 180 °C, da postanejo zlatorumene barve.
5. Korak
Ko se piškoti popolnoma ohladijo, po 2 piškota premažite z izbranim namazom in ju zlepite skupaj. Če želite, jih lahko popestrite tudi tako, da po njih potresete sladkor v prahu.
6. Korak
Če tako kot vsak pravi čokoholik ne morete brez čokolade, pa vam lahko zaupamo, da so tile išlerji še boljši, če so za piko na i obliti s čokolado. Potrebujete le dve kozici različnih velikosti in čokolado, ki jo boste stopili v vodni kopeli. Večjo kozico napolnite z vodo in jo segrejte na srednjem ognju. V to kozico postavite manjšo kozico, v katero nalomite koščke jedilne čokolade – pazite le, da se manjša kozica ne dotika vode v spodnji, večji kozici. Čokolado nežno mešajte, saj boste s tem pospešili njeno topljenje. Ko se vsa čokolada stopi, kozico vzemite iznad kopeli in jo postavite na podstavek za vročo posodo. Čokolado še naprej mešajte, da postane popolnoma gladka in stopljena. Piškote preprosto oblijte z njo in pričnite s sladkanjem z sladkimi lešnikovimi išlerji.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.