GIn in tonic mafini

Čas priprave 20 min
Št. sestavin: 16
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

"Doozy-boozy" mafini, ki so tokrat čokolado zamenjali z ginom in tonikom! Zabaven in enostaven recept za lahek, mehak in puhast biskvit, prepojen z ginom, limeto, sladkornim sirupom z ginom in tonikom ter prelit z gladko in kremasto masleno glazuro z okusom gina! To je klasičen koktajl v obliki mafina!

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Mafine z ginom in tonikom pripravimo hitro, saj je njihova priprava popolnoma enostavna. Ti mafini lahko razveselijo tako na poslovnih srečanjih kot praznovanju odraslih. Razpon sega vse od praznovanja rojstnih dni do porok. Ne glede na to, ali gre za poletno vrtno zabavo ali decembrski božič, bodo vaši gostje navdušeni pijačo v obliki mafina.

Če vam mafini z gin tonicom niso ravno ljubi, lahko pripravite tudi:

Sestavine

Za biskvit:
  • 175 g nesoljenega masla sobne temperature
  • 175 g sladkorja
  • Limonina lupina dveh srednje velikih limet
  • 2 veliki jajci sobne temperature
  • 200 g moke
  • 3 žlice gina
  • 3 žlice tonika
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
Za sirup:
  • 50 g sladkorja
  • ½ soka srednje velike limete
  • 3 žlice gina
  • 3 žlice tonika
Za glazuro:
  • 150 g nesoljenega masla sobne temperature
  • 370 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici gina
Dekoracija
  • rezine limete ali naribana limonina lupinica

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Pečico segrejte na 180°C. Pekač za mafine premažite z maslom ali zaščitite s papirnatimi modelčki. V veliko skledo dajte maslo in sladkor ter z električnim mešalnikom mešajte, da zmes postane bleda in puhasta, to je približno 3-4 minute. Dodamo limetino lupinico in ponovno premešamo, da se združi. Med vsakim dodajanjem dodajte jajca, eno za drugim, skupaj z 1 žlico moke (to bo preprečilo, da bi se testo sesirilo) in mešajte pri nizki hitrosti, dokler se sestavine ne povežejo. Primešamo preostalo moko, nato gin in tonik in premešamo, dokler ne dobimo gladke mase. Testo za mafine razdelimo v pekač: vsak modelček napolnite do ¾ in pecite 17-20 minut. Pustite, da se ohladijo, nato jih odstranite iz pekača in položite na rešetko za hlajenje.
2. Korak
Medtem ko se piškoti pečejo, pripravimo sirup. Vse sestavine damo v majhno ponev in zavremo. Mešanico dušimo približno 10 minut, dokler se ves sladkor ne raztopi in postane nekoliko gostejša. Odstavimo z ognja. Mafine premažite s sirupom (lahko tudi vrh vsakega kolačka potopite v sirup ali pa ga z žlico položite na vsak kolaček) in odstavite, medtem ko pripravljate glazuro. Za pripravo maslene glazure dajte maslo in sladkor v prahu v skledo električnega mešalnika in stepajte pri nizki hitrosti, da se dobro povežeta. Dodajte 2 žlici gina in ponovno premešajte, dokler ne dobite gladke, goste in kremaste zaledenitve. Dlje ko jo stepate, bolj gladka in svetlejša bo. Glazuro prenesite v dresirno vrečko, ki je opremljena z nastavkom in jo nanesite na vrh vsakega kolačka. Okrasite mafine z limetino lupinico, rezinami limete. Za malo "afnanja" pa lahko dodate še papirnate slamice.
Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.