Bela čokoladna krema

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 3
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Priznamo, priprava bele čokoladne kreme ni tako enostavna kot se sliši. Vedno izgleda kot da ostalim ganaš iz bele čokolade uspeva odlično, pri vaši pripravi pa manjka le še drobna skrivnost, da bo naslednja torta izgledala tako dobro kot tudi je. Vsi vemo, da še tako dobre sladice izgledajo popolno šele takrat, ko jim dodamo dekoracijo. Je vaš ganaš pretrd, premehek, pretekoč? Če je na katerokoli izmed vprašanj vaš odgovor pritrdilen, naj razkrijemo skrivnost. Za pripravo dobre čokoladne kreme je potrebno imeti... ČAS! Čas je vse!

Ganaš je narejen iz čokolade in čokolada je zelo občutljiva na temperaturo. Če čokolado prehitro segrejete, dobite nered. Če je čokolada premalo ohlajena, bo krema trda. Pri pripravi dekoracije z belim ganašem je torej potrebno izbrati pravi trenutek. Če ga pustite in se dekoracije ne lotite takoj, se bo kakavovo maslo začelo strjevati in tako bo konsistenca začela spominjati na arašidovo maslo. Takšen ni primeren za obmazovanje tort. V tem primeru ga v mikrovalovni pečici segrevajte 10 sekund in tako bo pripravljen na dekoracijo.

Vse, kar potrebujete, je priprava najljubšega kosa torte.

Sestavine

Sestavine za ganache iz bele čokolade
  • 100 g na koščke narezanega neslanega masla sobne temperature

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Segrejte sladko smetano do vretja in jo pustite vreti še par sekund.
2. Korak
Segreto sladko smetano vlijte na čokolado in mešajte z metlico toliko časa, da se vsa čokolada stopi.
3. Korak
Dodajajte koščke masla in mešajte dokler ne dobite gladke zmesi.
4. Korak
Pokrijte s prozorno folijo in pustite na sobni temperaturi, da se ohladi.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.