Ganache krema v piškotih s pomarančo

Čas priprave 1 ura 30 min
Št. sestavin: 10
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Ti preprosti piškoti iz pomarančnega masla so pripravljeni s pomarančno lupinico, polnjeni z gladkim čokoladnim ganachem. 

Recept za piškote s pomarančo in čokoladnim ganachem se začne na zelo znan način: s pripravo maslenega testa za piškote. Potrebovali bomo maslo, sladkor, jajca, dodaten rumenjak za aromo in barvo, pomarančno lupinico, BAM vanilijevo pasto, sol in moko. Pomaranča daje piškotom svež okus in je popolna podlaga za dekadentni čokoladni ganache.

Sladkor v prahu v nasprotju z granuliranim sladkorjem nadomesti nekaj moke v receptu, zato piškoti niso posebej suhi kot večina maslenih piškotov, ki ste jih vajeni.

Druga sestavina pa je čokoladni ganache. Veš, da lahko čokoladni ganache pripraviš iz samo dveh sestavin? Čokoladni ganache je pripravljen iz tople sladke smetane in čokolade. 

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10 % popust na celotni nakup.

Priprava je sicer enostavna, a pri tem je potrebno paziti, da dobro ohladi, preden ga uporabimo kot polnilo za piškote. BAM nasvet za prihranek časa: ganache pripravimo, ko se piškoti pečejo, da se lahko hladi takrat, ko se hladijo pečeni piškoti.

Sestavine recepta zadostujejo za 20 do 24 piškotov.

Ker bomo čokoladni ganache uporabili kot polnilo za piškote in ne za obmazovanje, mu tokrat ne bomo dodali masla. Če potrebujemo čokoladni ganache za obmazovanje, mu dodamo maslo in sledimo receptu, ki ga čaka tukaj.

Sestavine

Za piškote:
  • 230 g neslanega masla, sobna temperatura
  • 90 g sladkorja v prahu
  • 1 in 1/2 žlici pomarančne lupine (približno 1 pomaranča)
  • 1 veliko jajce, sobna temperatura
Za čokoladni ganache:
  • 120 ml sladke smetane

Navodila za pripravo

Za pripravo piškotov:
1. Korak
V veliki skledi stepemo maslo na srednji visoki hitrosti. Stepamo toliko časa, da dobimo popolnoma gladko in kremasto strukturo, to je približno 2 minuti. Dodamo sladkor v prahu in pomarančno lupinico ter stepamo še približno 1 minuto. Nato dodamo jajce, rumenjak, BAM vanilijevo pasto in sol. Nadaljujemo s stepanjem pri visoki hitrosti, dokler se sestavine ne povežejo med sabo. Testo za piškote bo mehko. Roke, delovno površino in valjar rahlo pomokamo. Testo razdelimo na dva enaka dela. Vsak del razvaljajmo na kos papirja za peko ali rahlo pomokano silikonsko podlogo za peko na debelino približno pol centimetra. Razvaljano testo je lahko poljubne oblike, le da je enakomerno debelo. Kose testa, ki smo jih na obeh straneh zaščitili s papirjem za peko, zložimo na pekač in ohladimo vsaj za 1 uro.
2. Korak
Ko je masa za piškote ohlajena, segrejemo pečico na 180°C. Dva velika pekača obložimo s peki papirjem. Enega od kosov testa iz hladilnika razrežemo v oblike. Preostalo testo ponovno razvaljajamo in nadaljujemo z rezanjem, dokler ne porabimo vsega testa. Piškote razporedimo po pekaču, pri tem pazimo, da so vsaj 2 cm narazen. Piškote pečemo 9-10 minut, dokler ob robovih zelo rahlo ne porjavijo. Piškote ohladimo na pekaču 5 minut, nato jih prenesemo na rešetko, da se popolnoma ohladijo.
Za pripravo čokoladnega ganacha:
1. Korak
V skledo damo BAM temno čokolado. V manjši ponvi segrejemo smetano, dokler ne začne rahlo vreti. S toplo smetano prelijemo čokolado in pustimo stati 2-3 minute, da se čokolada nežno zmehča. Počasi mešamo, dokler se čokolada ne stopi. Pustimo, da se ohladi in zgosti vsaj 30 minut ali do mazljive konsistence. Ganache namažemo na ravno stran enega piškotka in "prilepimo" drugo polovico. Ponovite s preostalim.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.