Ferero torta ali torta Ferrero?

Čas priprave 1 ura 15 min
Št. sestavin: 12
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Ah, saj je vseeno! Ali je to ferero torta ali torta Ferrero, v vsakem primeru navduši ljubitelje enako imenskih čokoladnih kroglic. S pripravo ferero torte se vam bo zdelo kot da jeste čokoladne kroglice, vendar v obliki torte. Za napad na brbončice poskrbi BAM čokoladno-lešnikov namaz, ki v sebuje vsaj 50% najboljših praženih lešnikov iz Piemonta, ki bodo Ferrero torto obogatili s pristnim in intenzivnim okusom po lešnikih, ter ji dali kremasto strukturo. Izjemen lešnikov okus čudovito dopolnjuje aromatičen okus kakava v prahu in kremast okus mleka.

BAM nasvet: opazili boste, da torta vsebuje netipično količino sestavin; le 2 žlici moke, medtem ko večino teksture sestavljajo mleti lešniki. Priporočamo, da za pripravo uporabite pražene lešnike, saj so izjemno hrustljavi in polnega okusa. Kot takšni bodo nagradili okus vaše torte.

Če želite pa lahko pripravite tudi čokoladne kroglice, čokoladne kroglice z lešniki  ali pa k ostankom biskvita dodate malo ruma in pripravite rumove kroglice. 

Če pa si želite pri pripravi uporabiti več moke pa lahko Ferrerto torto pripravite po tem receptu.

Sestavine

Za biskvit
Za čokoladno-lešnikovo kremo

Navodila za pripravo

Priprava biskvita
1. Korak
Pečico segrejte na 180°C. Jajca stepite s sladkorjem toliko časa, da svoj volumen povečajo za vsaj trikrat. Dobljena mešanica mora biti rahla in mehka. K mešanici jajc in sladkorja presejte moko, BAM kakav v prahu in pecilni prašek. Postopoma dodajte še drobljene lešnike. Mešajte počasi, da masa ostane puhasta in mehka. V segreti pečici biskvit pecite 40 minut.
Priprava čokoladno-lešnikove kreme
1. Korak
BAM mlečno čokolado skupaj z maslom raztopite v vodni kopeli in pustite, da se čokolada ohladi na sobno temperaturo. Čokolado zmešajte z maslom in BAM čokoladno-lešnikovim namazom. Dodajte BAM čokoladno-lešnikov namaz. Stepite sladko smetano in jo nežno vmešajte v dobljeno čokoladno kremo.
Sestavljanje torte
1. Korak
Biskvitno testo za torto razrežite na dve ali tri plasti. Vaflje nalomite na majhne koščke. Vsako plast biskvita enakomerno namažite s kremo, po kremi potresite vaflje, ki ste jih nalomili na majhne koščke. Nekaj kreme si prihranite za obmazovanje torte. Torto nato še obmažite s kremo. Ferrero Rocher čokoladne kroglice prerežite na pol in z njimi okrasite torto. Torto do postrežbe hranite na hladnem.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.