Crème brûlée

Čas priprave 1 ura 30 min
Št. sestavin: 7
Težavnost

Hrustljavi sladkor na vrhu je najboljši del te klasične sladice. Za vas smo pripravili preprost recept za to brezčasno sladico.

Sestavine

Sestavine za kremo
  • 10 velikih rumenjakov
  • 1 skodelica trsnega sladkorja
  • 4 skodelice polnomastne sladke smetane
  • 1 jedilna žlica bourbon vanilije
  • 1 jedilna žlica pomarančnega likerja na primer Grand Marnier
  • 1 jedilna žlica vanilijeve paste
  • 8 jedilnih žlic sladkorja

Navodila za pripravo

Priprava kreme
1. Korak
Segrejte pečico na 160°C.
2. Korak
Z metlicami električnega mešalnika, pri nizkih vrtljajih, stepite rumenjake in ½ skodelice sladkorja.
3. Korak
V majhni kozici segrevajte na visoki temperaturi sladko smetano. NE SME zavreti.
4. Korak
Smetani dodajte bourbonsko vanilijo, pomarančni liker in vanilijevo pasto, dobro premešajte. Pri nizkih vrtljajih postopno vmešajte v rumenjake.
5. Korak
Mešanico nalijte v 8 skodelic, skoraj do vrha.
6. Korak
V majhni kozici zavrite vodo.
7. Korak
Na srednjo rešetko v pečico postavite pekač, vanj preložite skodelice in zalijte z vodo do približno polovice višine skodelic.
8. Korak
Pecite približno 30 minut, ohladite na rešetki do sobne temperature in nato postavite v hladilnik za 2 uri.
9. Korak
Pred serviranjem, potresite z žlico sladkorja po vrhu vsake skodelice in karamelizirajte s kuhinjskim gorilnikom. Pustite počivati 1 minuto, nato servirajte.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Toliko čokolad, da te spravijo ob pamet.

Ne zamudi čokoladnih novosti in novitet.