Čokoladni sufle z BAM belo čokolado

Čas priprave 35 min
Št. sestavin: 10
Težavnost

Sufle ali pravilno napisano "soufflé" je ena od klasik francoske kuhinje. Velikorat slišimo, da se mnogi bojijo, da bi sufle pripravili ampak se zaradi strahu, da sladica ne bo uspela, raje ne odločijo za pripravo. Res ne gre za eno izmed najlažjih sladic, vendar je ni tako težko narediti. Pripravili smo recept, s katerim vam bo zagotovo uspelo, če boste le upoštevali naše nasvete. Tokrat smo se odločili za sufle iz bele čokolade, ker je lahek in zračen. Kot naročen za sladico ne glede na priložnost.

Okrasite ga lahko z jagodami ali citrusi, ki se odlično ujamejo z BAM belo čokolado, bodisi v obliki omake iz svežega sadja ali z dodanimi sadnimi pireji.

ČOKO-TIP: če ga postrežete med zimskimi počitnicami, poskrbite, da boste "zasneženi gorski učinek" souffleja okrepili z izdatnim prašenjem sladkorja.

Sestavine

Sestavine za sufle
Sastojci za tijesto
  • 1 žlica maslaca (sobna temperatura)

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Pečico ogrejte na 180 stopinj.
2. Korak
Posodice za sufle premažite z maslom in jih posujte s sladkorjem.
3. Korak
V posebni posodi zmešajte sol, moko, in preostaii sladkor.
4. Korak
BAM belo čokolado stopite v vodni kopeli. Bodite pozorni, ker se bela čokolada segreje hitreje kot ostale in se vam lahko hitro zažge. Med topljenjem čokolado mešajte toliko časa, da dobite enotno, tekočo zmes.
5. Korak
K stopljeni beli čokoladi primešajte rumenjake, da dobite enotno zmes.
6. Korak
V ločeni posodi na srednje visoki hitrosti stepemo beljake, dodamo vinski kamen, dokler se na masi ne začnejo delati rahli vrhovi.
7. Korak
Še naprej na visoki hitrosti stepajte beljake, dodajte BAM vanilijevo pasto in nato postopoma dodajate kombinacijo soli, moke in sladkorja, dokler beljaki ne zadržijo trdih sijajnih vrhov.
8. Korak
Nežno vmešajte eno tretino mase iz beljakov v čokoladno zmes, nato pa s spatulo dodajte preostali stepeni sneg iz beljakov. Čokoladna mešanica mora biti enakomerno obarvana, lahka in mehurčkasta.
9. Korak
Pripravljeno mešanico z žlico nadevajte v pripravljene posodice za soufle in pustite, da pokrita počiva do 30 minut ali takoj pecite med 25 do 30 minut, dokler se sufle ne dvigne s skorjasto zunanjostjo.
10. Korak
Ko je sufle ohlajen, ga okrasite s svežim sadjem (priporočamo maline) ali pa iz malin pripravite pire in sufle postrezite z malinino omako.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.